Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Αρκαδίας

18 Σεπτεμβρίου 2019

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Αρκαδίας καταδικάζει τη συνέχιση της μαύρης αντιδραστικής πολιτικής με στόχο τη μείωση του μισθού και τη συνδικαλιστική φίμωση και κατεδάφιση των θεμελιωδών λαϊκών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πατώντας στον αντισυνδικαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να καταργήσει το σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων, μέσω του ηλεκτρονικού φακελώματος, του ηλεκτρονικού αρχείου των συνδικαλιστών, της διάλυσης των γενικών συνελεύσεων και της εποπτείας των συλλογικών εργασιών των σωματείων από τους εργοδότες.

Στόχος είναι ο αφοπλισμός της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, σε μια ιστορική φάση επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

Το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκτασή τους προστίθεται και ο όρος να υπάρχει «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου». Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών, την ώρα που ο μέσος μισθός έχει επίσημα μειωθεί πάνω από 25%.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Αρκαδίας να δώσουν το παρόν στην πανελλαδική απεργία στις 24 Σεπτέμβρη 2019. Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος
Ζαφειρόπουλος Πάνος

Ο Γεν. Γραμματέας
Κρατημένος Ιωάννης

 

ΣΧΟΛΙA 2
  1. Έτσι, βάλτε τη ΔΑΚΕ να υπογράφει κατά της κυβέρνησης και ας παίρνουν τα σκάγια και το ΣΥΡΙΖΑ.

  2. Διερωτώμαι ποιός είναι ο αντισυνδικαλιστικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στον οποίο πάτησε η ΝΔ και επιχειρεί να καταργήσει το σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων. Έτσι για τις ισορροπίες ή διαφορετικά …απ’ όλα έχει ο μπαξές; Αλλά έστω κι έτσι, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης δείχνει ότι οι εργαζόμενοι άρχισαν να ξαναβρίσκουν τα χαμένα αντανακλαστικά τους.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.