Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ακραία αφύσικη κυβέρνηση…

16 Φεβρουαρίου 2021

Μπορεί τα προβλήματα από μια συνηθισμένη κακοκαιρία στην Αττική και σε όλη τη χώρα να είναι «πολλά και μεγάλα» και η Πολιτική Προ­στασία να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, παρά τον χρόνο που είχε για να προετοιμαστεί, όμως η κυβέρνηση και σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία δίνει …τη μάχη της επικοινωνίας.

Την ώρα δε που σχεδόν η μισή Αττική μένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς, στο Κολωνάκι εμφανίστηκε εκχιονιστικό μηχάνημα! Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους «φίλους» δημοσιογρά­φους τών «Παραπολιτικών» παίρνουν τόν καφέ τους με take away…

ΤΡ.

Η «Μήδεια» έφερε πολύ χιόνι. Καμία αντίρρηση. Η Ελλάδα ανήκει στην εύκρατη ζώνη, έχει πέντε μήνες καλο­καίρι και δύο μήνες, το πολύ, βαρύ χειμώνα. Δεν έχει λόγο να έχει εξοπλισμό χώρας τού Αρκτικού Κύκλου. Καμία αντίρρηση και σ’ αυτό. Αλλά μια εθνική οδό, τη μοναδική που διασχίζει τόν ηπειρωτικό κορμό της, όχι πάνω από 600 χιλιόμετρα, μπορεί και οφείλει να τήν κρατάει ανοιχτή.

Δεν είμαστε Καναδάς, δεν είμαστε ΗΠΑ, δεν είμαστε Φινλανδία, δεν είμαστε Αυστρία ή Ρωσία που κρατούν ανοιχτά με κάθε καιρική συνθήκη οδικά δίκτυα χιλιάδων χιλιομέτρων, με ασύλληπτες ποσότητες χιονιού και θερμοκρα­σίες σταθερά υπό το μηδέν για πολλούς μήνες.

Είμαστε μια ευρωπαϊκή «μπανανία», με μια κυβέρνηση σε διαρκή επικοινωνιακό οργασμό και με ένα πολυσχιδές «επιτελικό κράτος», που επί δέκα μέρες προειδοποιείται και προειδοποιεί για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας, κάνει φασαρία, συσκέψεις, ανακοινώσεις και ραδιοτηλεοπτικά σόου και όταν το κύμα φτάνει, απλώς κολλάει στους δέκα πόντους χιόνι. Κλείνει τις εθνικές οδούς πριν τις κλείσει η χιονόπτωση. Και απαλλάσσει τούς ιδιώτες δια­χειριστές τους από την υποχρέωση να έχουν τά κατάλληλα μέσα για να τις κρατούν ανοιχτές ή να πληρώσουν τά πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Το χειρότερο με τα «ακραία φυσικά φαινόμενα» είναι ότι εμπιστευόμαστε τήν αντιμετώπισή τους σε μια ακραία αφύσικη κυβέρνηση…

Πηγή Efsyn.gr, Aκραία αφύσικη κυβέρνηση (απόσπασμα)…

Γιατί έκλεισε η Εθνική…

Πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ γλίτωσε ο ιδιώτης διαχειριστής της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας από το προλη­πτικό, δηλαδή ούτε καν έκτακτο κλείσιμο τού αυτοκινητόδρομου. Την ευθύνη για το κλείσιμο «ανέλαβε» ο υπουργός Προστασίας τού Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Δεν έγινε κάτι, αν κλείσει ο δρόμος για ορισμένες ώρες»

Η σχετική πρόβλεψη υπάρχει στον νόμο 4663/20, που ψηφίστηκε πριν ακριβώς έναν χρόνο και προβλέπει πρό­στιμο υπό προϋποθέσεις και εφ’ όσον η κυκλοφορία διακοπεί συνεπεία δυσμενών καιρικών φαινομένων για πάνω από μία ώρα. Δηλαδή, ο ιδιώτης έχει υποχρέωση να κρατά τόν δρόμο ανοιχτό, κάτι που σημαίνει ενεργοποίηση ενός κοστοβόρου μηχανισμού καθαριότητας και ασφάλειας αυτοκινήτων, οδηγών και επιβατών, το οποίο δεν θα καταβληθεί, αφού η προληπτική απόφαση ήταν τού κράτους και όχι της εταιρείας.

Σχετικά με τη μη χρησιμοποίηση τού τηλεφωνικού αριθμού «112», για να ενημερωθούν οι πολίτες, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε. «Είχαν ενημερωθεί εγκαίρως οι δημοσιογράφοι, για να ενημερώσουν τό κοινό»

Πηγή Tvxs.gr, Πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ γλίτωσε ο ιδιώτης (απόσπασμα)…

 

ΣΧΟΛΙA 2
    1. Ακούτε ρε σεις. «Είχαν ενημερωθεί εγκαίρως οι δημοσιογράφοι, για να ενημερώσουν τό κοινό»! Πραγματικά, φίλε Γιάννη Π., πώς τους ανεχόμαστε;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.