Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Τα «200 Χρόνια» και τα Τρίκορφα…
18 Φεβρουαρίου 2021

Επιστολή στον Δήμαρχο Τρίπολης, τον Αντιπεριφερειάρχη και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας απευθύνουν τέσσερις συμπολίτες, με την οποία προτείνουν να δημιουργηθούν κατάλληλες προσβάσεις στον ιστορικό τόπο τών Τρικόρφων.

Στην επιστολή επισημαίνουν ότι οι εορτασμοί για τα «200 Χρόνια μετά την Επανάσταση» αποτελούν μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί ο σημαντικός αυτός ιστορικός τόπος και η συμβολή του στην Άλωση τής Τριπολιτσάς, που επηρέασε καθοριστικά την εδραίωση και συνέχιση τού μεγάλου απελευθερωτικού Αγώνα.

Προϋπόθεση για την ανάδειξη τού σπουδαίου αυτού τοποσήμου και γενικότερα τής ιστορικότητας τής Τρίπολης, πέραν τών άλλων που μπορεί και πρέπει να γίνουν, είναι η δημιουργία κατάλληλων προσβάσεων στον ιστορικό τόπο. Η επιστολή συνοδεύεται από αναλυτική πρόταση, που υποδεικνύει τις πιθανές διαδρομές πρόσβασης, συν­δυάζοντάς τες με τους ιστορικούς δρόμους που διανύουν τήν περιοχή.

Την επιστολή υπογράφουν οι Βέμμος Παναγιώτης, Φρέντζος Κωνσταντίνος, Χαλκιάς Ηλίας, Ψυχάρης Κωνστα­ντίνος και προφανώς εκφράζουν πολύ περισσότερους Τριπολιτσιώτες και Αρκάδες. Συνυπογράφουμε.

Η πολυσυζητημένη «Επιτροπή 2021» όφειλε ιδία πρωτοβουλία να έχει ήδη ασχοληθεί με τέτοια θέματα. Αλλά που…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2021 , 00:11:06 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Μα τί λες ρε συμπατριώτη, να πατήσει η Γιάννα το γοβάκι της στα Τρίκορφα;

    Στον Μητροπολίτη έπρεπε να απευθύνουν την επιστολή. Απ’ ό,τι φαίνεται η Εκκλησία στην Τρίπολη είτε αντιπροσωπεύει την «Επιτροπή 2021» είτε έχει αναλάβει εργολαβικά από τον Δήμο τις εθνικές επετείους. Λέμε έχει αναλάβει, γιατί αν πήρε καλά το μάτι μας περνώντας με το αυτοκίνητο έχει περιζώσει και το ναό του Αγίου Βασιλείου με κάτι ξεθωριασμένες εικόνες των ηρώων του ’21. Πού ήταν ο Δήμος στην επέτειο του θανάτου του Κολοκοτρώνη;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.