Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Οὐαί σοι ὑπουργέ…
20 Φεβρουαρίου 2021

Η συνέντευξη τής υπουργού Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη για το θέμα Λιγνάδη αποτελεί μνημείο στρεψοδικίας, υποκρισίας και απεγνω­σμένης συγκάλυψης ευθυνών άλλου.

Στρεψοδικίας, επειδή ούτε λίγο ούτε πολύ ως υπεύθυνους τής όλης ιστο­ρίας κατηγόρησε τόν τομεάρχη και την πρώην υπουργό Πολιτισμού τού ΣΥΡΙΖΑ. Για την Κονιόρδου μάλιστα είπε. «Γνώριζε και δέχθηκε να παίξει μαζί του Οιδίποδα; Αν ναι, οι ευθύνες είναι αλλού»!

Υποκρισίας, διότι χωρίς να «είναι καλή ηθοποιός» αποπειράθηκε να δώσει μια παράσταση απόσεισης τών ευθυνών της, η οποία εξελίσσεται σε πανωλεθρία της. Θα χρειαστεί τη φίλη της κυρία Παναγιωταρέα, που έχει εμπειρία ως «εκπρόσωπος τού τάφου τής Αμφίπολης», να τή βγάλει από τη δύσκολη θέση στην οποία πλέον βρίσκεται.

Και συγκάλυψης ευθυνών άλλου, επειδή είναι πλέον απροκάλυπτη η απεγνωσμένη προσπάθειά της, μάταια, να μην αναγκασθεί να καλέσει επί σκηνής τον «παραγωγό (το χέρι μας πήγε να γράψει άλλη, παρεμφερή λέξη…) τής παράστασης». Τον πρωθυπουργό της!

Αλλά εκείνο που είναι εντελώς απαράδεκτο, αν όχι για την «προσωπικότητα» Μενδώνη, αλλά για το ιδιαίτερο δη­μόσιο αξίωμα που κατέχει, είναι τό εξής που είπε. «Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες, τον πιέσαμε πολύ (τον Λιγνάδη) να μάς πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη…». Η πληρωμένη απάντηση ήρθε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος - ΠΟΘΑ.

Η σύνδεση τής υποκριτικής τέχνης με την υποκρισία είναι αδιανόητη για οποιονδήποτε πολιτισμένο άνθρωπο, πόσο μάλλον για την υπουργό Πολιτισμού…

Το αν η κυρία Λίνα Μενδώνη, ύστερα απ’ όλα αυτά, παραμείνει υπουργός Πολιτισμού, υπεύθυνος πλέον είναι ο «παραγωγός τής παράστασης»…

Υ.Γ. Και κάτι που δεν ακούστηκε και καθόλου προς υπεράσπιση τού διαβόλου. Δεν είναι δουλειά κανενός υπουργού να λέει ότι κάποιος, ο οποιοσ­δήποτε, «είναι επικίνδυνος». Διότι αυτό μπορεί να έχει και διαφορετική «χρήση», ο Χρυσοχοΐδης λόγου χάρη ξέρετε ποιούς θα χαρακτηρίσει «επικίνδυνους»…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2021 , 08:31:15 - Σχόλια 5 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 5
  1. Αυτή να παραιτηθεί; Όταν μια υπουργός έχει την ξεδιαντροπιά να λέει τέτοια πράγματα δημόσια, το τελευταίο που θα κάνει είναι να παραιτηθεί. Εκτός αν κρατάει από κάπου τον Μητσοτάκη και τον πάρει μαζί του στον «τάφο του Εθνικού Θεάτρου»…

  2. Σωστή, σωστότατη η παρατήρηση στο υστερόγραφο. Και πράγματι δεν ακούστηκε, μη διαβούμε τα εσκαμμένα…

  3. Όλα σε αυτήν τη ζωή έχουν μια εξήγηση. Μια από της ΜΚΟ που τροφοδοτούσαν τον Λιγνάδη με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα είναι η Solidarity Now με την ξαδέρφη της οικογένειας Μητσοτάκη, Αντιγόνη Λυμπεράκη, στο τιμόνι. Τα συμπεράσματα δικά σας!

  4. «H συνέντευξη της Μενδώνη, όπως μου ανέφερε αξιόπιστη πηγή μου, έγινε κατόπιν ‘‘εντολής Μαξίμου’’. Προφανώς κρίθηκε απαραίτητο, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, και με τις καταγγελίες εναντίον του Λιγνάδη να πληθαίνουν, να κοπεί κάθε γέφυρα με τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, έστω και αν από υπερβάλλοντα ζήλο η Μενδώνη το έκανε με άγαρμπο τρόπο, δυσκολεύοντας τη διαχείριση του θέματος» (Καθημερινή).

  5. Η Μενδώνη με υποβολέα στη συνέντευξη; Όσο κι αν προσπαθήσουν ο Μητσοτάκης δεν βγαίνει από το κάδρο.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.