Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Οξύμωρος δικαιοσύνη…
25 Φεβρουαρίου 2021

Επτά μέλη τής Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, «οργισμένα», όπως διαβάζουμε στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, επιτίθενται στην Ένωσή τους για την έκκληση που απηύθυνε στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τή στάση της απέναντι στον Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία είχε ακριβώς ως εξής:

Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τή στάση της στο ζήτημα τής μεταχείρισης τού κρατου­μένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία τής ζωής και της υγείας του.

Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα ελληνικά δικαστήρια όσο και από τη συλλογική συνεί­δηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που τής επιτρέπουν να συνδυάζει τήν απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση τών αρχών τού ανθρωπισμού.

Ιδού και η ανακοίνωση τών επτά «οργισμένων» μελών, «λειτουργών» τής Ελληνικής Δικαιοσύνης:

Η Εξουσία ασκείται όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Οι συστηματικές προσπάθειες τού προεδρείου τής Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να δημιουργήσουν τό προφίλ μιας Ελληνικής Δικαιοσύνης με αντιεξουσια­στικά χαρακτηριστικά, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το σύνολον τών Δικαστικών και Εισαγγελικών Λει­τουργών τής χώρας, συγχρόνως δέ συνιστούν πολιτειακά οξύμωρο σχήμα.

Η σωφρονιστική πολιτική στη χώρα μας αποτελεί διαχρονικά ένα ακανθώδες ζήτημα και οι δημόσιες παρεμ­βάσεις τής Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων οφείλουν να είναι αντικειμενικές και απρόσωπες, χωρίς επι­λεκτικές ευαισθησίες, όπως επιτάσσει η θεμελιώδης αρχή τής ίσης μεταχείρισης όλων των κρατουμένων…

Τί κάνουν οι επτά «οργισμένοι» δικαστές και εισαγγελείς, μ’ έναν τρόπο που απάδει τής δικαιοκρισίας που οφείλουν να επιδεικνύουν και θυμίζει προπαγάνδα αλήστου μνήμης καθεστώτων που έχει καταδικάσει η ιστορία; Κατα­σκευάζουν έναν στόχο και ύστερα τού επιτίθενται! Βλέπετε εσείς πουθενά στην ανακοίνωση τής Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων «αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά»; Ούτε καν υπονοούνται! Ή μήπως βλέπετε «επιλεκτική ευαισθησία» (για τον Κουφοντίνα), λες και κάθε μέρα από ένας φυλακισμένος κάνει 50 ημέρες απεργία πείνας…

Ότι θα έφθαναν δικαστές και εισαγγελείς σ’ αυτή τη χώρα να «απαντούν» μ’ αυτόν, τον «οξύμωρο» τρόπο, μόνο επί «καθεστώτος Μητσοτάκη» θα μπορούσε να συμβεί. Ο οποίος σήμερα στη Βουλή, με «γκαιμπελική τεχνική», παρουσίασε μια φωτογραφία ως «σταλινική» περικοπή, ενώ επρόκειτο για άλλη φωτογραφία, με άλλη «πόζα»!

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021 , 14:50:09 - Σχόλια 2 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Πεθαμένη κοινωνία, ασχολιόμαστε με τον Λιγνάδη και αφήνουμε να πεθάνει ο Κουφοντίνας στον αγώνα του για αξιοπρέπεια με το ελληνικό κράτος.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.