Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
«Τύπος», δηλητήριο της «Κοινής Γνώμης»…
27 Φεβρουαρίου 2021

Ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας, διαβάσαμε χθες, αφαίρεσε τόν ορό αντιβίωσης, τη μοναδική πηγή ενυδάτωσης στην 51ή ημέρα απεργία πείνας και δίψας. Φέρεται δέ να έχει δηλώσει στους οικείους του ότι δεν επιθυμεί ανάνηψη…

Γράφαμε προχθές πως αν η Ελλάδα θα είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία και την Τουρκία, που ένας φυλακισμένος θα πεθάνει από απεργία πείνας, αυτό θα έχει εξαρτηθεί από τον έλληνα «Μάργκαρετ Θάτσερ»… Ο επικεφαλής τής εκτελεστικής εξουσίας, η Πρόεδρος τής Ελληνικής Δημοκρατίας (που τυγχάνει να είναι νομικός…), ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος… παρά τις εκκλήσεις που τούς έχουν απευθυνθεί, κωφεύουν. Φαίνεται όμως πως έχουν δύο ισχυρούς «συμμάχους». Αφ’ ενός τον καθεστωτικό «Τύπο» και αφ’ ετέρου μια «Κοινή Γνώμη», που «στάζει δηλητήριο» με το οποίο την έχουν εμποτίσει.

«Όλοι με μια φωνή απαντούν, σιγά που θα λυπηθώ τόν Κουφοντίνα. Δολοφόνησε τόσους ανυποψίαστους… Η συντριπτική πλειοψηφία είναι εναντίον του. Ουδείς ενδιαφέρεται για τους νόμους. Ουδείς δίνει δεκάρα τσακιστή για την απεργία πείνας τού Κουφοντίνα…» (Δημήτρης Δανίκας, Protothema.gr).

«Πόσο άλλο μίσος μπορεί να εκδηλώνεται διά τού Τύπου; Με τη δημαγωγική αυτή τοποθέτηση καθίσταται προ­φανές ότι παρέχεται άλλοθι στην εκτελεστική εξουσία, ευθέως, με την δήθεν «συντριπτική» πλειοψηφία να συμ­φωνεί, σε μια εκδικητική στάση… Προδήλως, ο συντάκτης αυτών τών γραμμών διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι, εν προκειμένω οι έλληνες πολίτες, δεν ενδιαφέρονται για τους νόμους…» (Θεμιστοκλής Σοφός, μέλος τού Δ.Σ. τού Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Efsyn.gr).

Η «Κοινή Γνώμη» σύντομα θα αντιληφθεί πως δεν πρόκειται για τον ενδεχόμενο θάνατο τού Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά για την αυτοκτονία της!

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2021 , 13:19:18 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Θα είχε νόημα, συμπατριώτη, αν οι άνθρωποι αυτοί αντιλαμβάνονταν περί τίνος πρόκειται…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.