Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Με «θεμιτά» και αθέμιτα μέσα…
1η Μαρτίου 2021

Η υπόθεση τής απεργίας πείνας τού Δημήτρη Κουφοντίνα έχει φέρει τήν κυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Γι’ αυτό, πέρα από την οχύρωσή της στο «γράμμα τού νόμου», τη συνδρομή τού φιλοκυβερνητικού «Τύπου» και της στρατευμένης «Κοινής Γνώμης», επιστρατεύει επιπρόσθετα μέσα, αθέμιτα, μέσω ωστόσο θεσμικών παραγόντων.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Α-ΜΠΕ «διέσπειρε» στα λοιπά «πρακτορεία» μια «επιστολή συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας». Δεν θα αναφερθούμε στο περιεχόμενο τής επιστολής, ούτε θα αμφισβητήσουμε τή γνησιότητά της και φυσικά σεβόμαστε τά συναισθήματα τών συγγενών τών θυμάτων. Επισημαίνουμε ωστόσο το γεγονός πως η επιστολή είναι ανυπόγραφη και κανένας έως τώρα δεν έχει «αναλάβει τήν πατρό­τητά» της. Διενεμήθη ωστόσο από το κρατικό πρακτορείο!

Χθες υπήρξε μια νέα βαρύγδουπη «παρέμβαση» υπέρ τής κυβερνητικής στάσης. Ο γνωστός και πολύς εισαγγελέας Ντογιάκος παραιτήθηκε λέει από μέλος τής Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, διαμαρτυρόμενος για την έκκληση που απηύθυνε η Ένωση προς την Πολιτεία να αναθεωρήσει τή στάση της στο ζήτημα τής μεταχείρισης τού κρα­τουμένου Δημήτρη Κουφοντίνα. Μόνο που ο Ντογιάνος, όπως διαβάζουμε στην Efsyn.gr, φέρεται να μη διαθέτει ούτε τυπικά την ιδιότητα τού μέλους τής Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων!

Είναι προφανές πως το «επιτελικό» και ό,τι άλλο «κράτος» τού κυρίου Μητσοτάκη περιλαμβάνει στους κόλπους του και ένα παρακράτος! Προς το παρόν ή απ’ όσα είμαστε σε θέση ως πολίτες να γνωρίζουμε, ένα παρακράτος ασύστολής κυβερνητικής προπαγάνδας…

Υ.Γ. Σχετικά με το εικονιζόμενο πρωτοσέλιδο τών «Νέων» (και τις τότε δηλώσεις Κουφοντίνα, στο κάτω μέρος. «Μετά από 15 χρόνια και βλέπουμε…»), ενδιαφέρον έχει μια ανάρτηση στο Twitter τού διευθυντή τού αδελφού «Βήματος» Αντώνη Καρακούση. «Το 2002, όταν ο Χρυσοχοΐδης αποκάλυπτε τή 17Ν, όλοι πιστεύαμε πως 20 χρόνια μετά, εκείνος ο σκοτεινός κύκλος βίας και αίματος θα αποτελούσε θλιβερή ανάμνηση. Θα είναι κρίμα να αναγεννηθεί, επειδή απλώς η κυβέρνηση επιμένει στη μεταγωγή Κουφοντίνα στον Δομοκό αντί στον Κορυδαλλό»…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε την 1η Μαρτίου 2021 , 14:33:15 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Σήμερα «επιστρατεύτηκαν» 41 δικαστικοί κατά τής Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.