Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Το «έξυπνο lockdown»…
3 Μαρτίου 2021

Και η εκ νέου «ενίσχυση τού ΕΣΥ»! Η κυβέρνηση λέει ότι σκέφτεται να επιβάλει «έξυπνα μέτρα», προκειμένου να ανακοπεί η νέα έξαρση τής πανδημίας. Τα «έξυπνα πράγματα» πάντως εκπορεύονται από «έξυπνα μυαλά», τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν διαθέτει.

Ο πρωθυπουργός μας βρίσκεται σε αδιέξοδο και μαζί του μια ολόκληρη χώρα. Το ερώτημα είναι αν το αντιλαμβάνεται, ο κύριος Μητσοτάκης. Διαβάζουμε στο Tvxs.gr…

Η εμπειρία και η διεθνής πρακτική λένε ότι τα «έξυπνα μέτρα» προηγούνται τού lockdown. Στην Ελλάδα, προ­ηγήθηκαν τρία αδιέξοδα lockdown, η κατάρρευση τής οικονομίας και η επαπειλούμενη κατάρρευση τού συστήματος υγείας, για να διαμηνύσει η κυβέρνηση ότι αναζητά «έξυπνα μέτρα» ανάσχεσης τής πανδημίας.

Με βάση τις πληροφορίες, ακόμη και αυτή η όψιμη «ευφυία» συμπυκνώνεται μεταξύ δύο επιλογών και προτάσεων. Η πρώτη είναι ένα νέο καθολικό lockdown δώδεκα έως δεκαπέντε ημερών, στα πρότυπα τού περυσινού Μαρτίου, σε όλη τη χώρα και με αυστηρή απαγόρευση τής κυκλοφορίας σε 24ωρη βάση και η δεύτερη επιλογή είναι η επι­βολή αυστηρότερων όρων στη χρήση τών υφιστάμενων κωδικών μετακινήσεων.

Η πρόταση για πανελλαδικό, γενικό lockdown συζητήθηκε χθες το βράδυ σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη τής επιτροπής επιδημιολόγων και οι τελικές αποφάσεις αναμένονται σε νέα σύσκεψη σήμερα. Στόχος είναι τα όποια μέτρα να λειτουργήσουν αυστηρά και ακαριαία και να οδηγήσουν σε ταχεία ανάσχεση τής πανδημίας, ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί τό κυβερνητικό σχέδιο για άνοιγμα τού λιανεμπορίου και των σχολείων από τις 16 Μαρτίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός.

Η κατάσταση όμως δείχνει ήδη αδιέξοδη. Ακόμη και ένα νέο, το τρίτο κατά σειρά, γενικό lockdown θεωρείται αμφίβολο έως απίθανο να αποδώσει την αναγκαία ύφεση και αποσυμφόρηση τών νοσοκομείων, για να μπορέσει να ανοίξει η οικονομία. Και τούτο διότι, όπωςείπε στο Tvxs.gr μέλος τής επιτροπής, «ουσιαστικά, όλα τα μέτρα έχουν εξαντληθεί και παραμένουν απλώς μέτρα στα χαρτιά».

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου, μοιράζοντας υποσχέσεις και παρουσιάζοντας «σχέδια» για περαιτέρω ενίσχυση τού ΕΣΥ, αλλά και αποτελεσματικότερους τρόπους υλοποίησης τών περιοριστικών μέτρων. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει σήμερα, στο πλαίσιο τής τακτικής ενημέρωσης, το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης τού ΕΣΥ…

Πηγή Tvxs.gr, Έρχεται το «έξυπνο lockdown» (απόσπασμα)…
Αναρτήθηκε στις 3 Μαρτίου 2021 , 09:37:35 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Ε όχι και μια κυβέρνηση «αρίστων» να μη διαθέτει «έξυπνα μυαλά»! Τί δι@λο…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.