Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Η προδοσία ενός λαού

8 Οκτωβρίου 2019

Η απόφαση του Τραμπ να παραδώσει την τύχη των Κούρδων της Συρίας στον ορκισμένο εχθρό τους, τον Ερντογάν, δεν αντιπροσωπεύει μόνο την προδοσία του λαού που έκανε τα περισσότερα από κάθε άλλον για να ηττηθεί ο ISIS, αλλά στέλνει και ένα μήνυμα αναξιοπιστίας των ΗΠΑ απέναντι στους συμμάχους της.

Τόσο Δημοκρατικοί όσο και Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί στις ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι η επίθεση του Ερντογάν θα μπορούσε να οδηγήσει σε σφαγή των Κούρδων και να στείλει ένα ανησυχητικό μήνυμα στους συμμάχους της Αμερικής σε όλο τον κόσμο. Πριν ο ίδιος ο Τραμπ νίψει τας χείρας του, ένας ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ, δήλωνε «δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε τους Τούρκους και δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε τους Κούρδους. Αν πάνε σε πόλεμο, θα μείνουμε έξω από αυτό».

Και ο πόλεμος δεν είναι καθόλου μακριά. Ειδικοί εμπειρογνώμονες στο ζήτημα της Συρίας προειδοποιούν ότι η εγκατάλειψη των Κούρδων από τις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε ένα νέο μέτωπο την οκταετή συριακή διαμάχη και θα μπορούσε να οδηγήσει τους Κούρδους να αναζητήσουν μια συμφωνία με το καθεστώς του Άσαντ στη Συρία, ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν ένα επίπεδο αυτονομίας στη βορειοανατολική Συρία.

Μέχρι στιγμής η «συνεισφορά» του ΟΗΕ ήταν ένα κάλεσμα στην Τουρκία να μη χτυπήσει άμαχο πληθυσμό. Την ώρα που, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν θυσιάσει πλήθος μαχητών και μαχητριών, περισσότερους από 11.000, στα πεδία της μάχης προσπαθώντας να νικήσουν τους τζιχαντιστές που προελαύναν θερίζοντας ζωές, η αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών είναι μάλλον φτωχή. Οι Κούρδοι είναι μόνοι και ο πόλεμος κοντά.

Ένα τηλεφώνημα ήταν αρκετό…

Πηγή Tvxs.gr
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Στον μακρύ κατάλογο της παγκόσμιας ιστορίας της ατιμίας προστίθεται η προδοσία των Κούρδων από τις ΗΠΑ.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Θα μάθουμε ποτέ τί έγινε;

Μια ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μέτρα προφύλαξης απέναντι στον κορονοϊό που λαμβάνονται γα τους εργαζόμενους βάζει σε σκέψεις. Αν και έχει διπλή ανάγνωση. Μ’ αυτούς δεν ξέρεις τί να │ Βλ. ανάρτηση…