Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Όχι, δεν ντρέπεται…

8 Οκτωβρίου 2019

Είχε πάρει πάνω του όλη την προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στον ΣΚΑΙ, με «εμβριθείς αναλύσεις» για το πώς ο Μαδούρο «χρησιμοποιεί την πείνα ως μηχανισμό ελέγχου», συνοδεία πλάνων από ράφια σούπερ μάρκετ στο Καράκας με ελληνικά μακαρόνια…

Παρουσίασε αποκλειστικώς τον αυτοανακηρυχθέντα ως «πρόεδρο» της Βενεζουέλας και πολιτικό κατασκεύασμα των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο έσπευσε να αναγνωρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις πέρασε την πόρτα του Μαξίμου. Προσπάθησε σκληρά να παρουσιάσει την Ελλάδα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως «ενδιάμεσο για την πώληση χρυσού από το καθεστώς Μαδούρο».

Οι κόποι του Ιάσωνος Πιπίνη ανταμείφθηκαν με την έλευση της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, καθώς διορίστηκε σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Λατινικής Αμερικής. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πιο επίμονη. Και αφού ο Γκουαϊδό, από «γκανιάν» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού προέκυψε ένα ηχηρό φιάσκο, με τις ηγεσίες ανά τον κόσμο να τον εγκαταλείπουν προσεγγίζοντας εκ νέου τον Νικολά Μαδούρο, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία, η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να «μαζευτεί».

Το αποτέλεσμα. Ο Ιάσων Πιπίνης να πραγματοποιεί επίσκεψη και μάλιστα «φιλική» στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, ποζάροντας με φόντο τα πορτρέτα του Μαδούρο και του Τσάβες! «Σήμερα δεχθήκαμε τη φιλική επίσκεψη του συμβούλου του πρωθυπουργού σε θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσωνα Πιπίνη», γράφει η σχετική ανάρτηση της πρεσβείας στο Facebook. Το λες και διπλωματικό τρολάρισμα…

Σχετική ανάρτηση: Ο Μαδούρο σας γυρεύει…

Πηγή Tvxs.gr
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Στο βιβλίο του «Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής», Εκδόσεις Κέδρος, o Πιπίνης παρουσιάζει με σχετική αντικειμενικότητα την κατάσταση στη Λατινική Αμερική και μπορώ να πω ότι λέει πολύ καλά λόγια για τον Τσάβες. Στη συνέχεια είδε το φως το αληθινό και πήγε να φάει ψωμάκι στο Σκάι.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.