Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Πολυεθνική η εισβολή στη Συρία

11 Οκτωβρίου 2019

Προχτές η Τουρκία εισέβαλε στη βορειοανατολική Συρία με γελοίες αιτιολογίες. Αλλά ακόμα πιο γελοία είναι η στάση των υπολοίπων χωρών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στο διαχρονικό αιματοκύλισμα της Μέσης Ανατολής.

Η Γερμανία, η Βρετανία και η Γαλλία ζήτησαν χτες επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αυτού που έχει καταδικάσει πλειστάκις την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και έχει απαιτήσει εδώ και σαράντα πέντε χρόνια την αποχώρηση του Αττίλα από τη Μεγαλόνησο… Τα στρατεύματα που εισέβαλαν στη Συρία είναι τουρκικά, αλλά μόνο κατ’ όνομα. Στην πραγματικότητα, στη Συρία εισέβαλαν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που παριστάνουν είτε τους πόντιους πιλάτους είτε τους αμέτοχους.

Οι ΗΠΑ έχουν χρηματοδοτήσει μέχρι και τον τελευταίο δήθεν αντάρτη κατά του Άσσαντ προκειμένου με εμφύλιο να απαλλαγούν από τη ρωσική επιρροή. Έχουν παίξει το πιο βρώμικο παιχνίδι σε βάρος του συριακού πληθυσμού και των Κούρδων, για να παραμείνουν εκεί σαν αντίβαρο στη ρωσική παρουσία, δημιουργώντας εκατομμύρια προσφύγων μ’ αυτή την πολιτική εδώ και δέκα χρόνια. Και χτες έδωσαν το πράσινο φως στην Τουρκία, να εισβάλει στη Συρία, με ένα και μόνο στόχο. Να σπάσουν τη λυκοφιλία Τουρκίας­ ‐ Ρωσίας και να δημιουργήσουν αντιπαλότητα μεταξύ τους. Επειδή οι ΗΠΑ χρειάζονται σαν προνομιακό χώρο επιρροής, το χώρο που κατέχει η Τουρκία. Σ’ αυτό το κυνικό σχέδιο δεν δίστασαν να πουλήσουν τους Κούρδους, τους οποίους χρησιμοποίησαν για να καθαρίσουν τον ISIS και να παραμείνουν στην περιοχή με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε στρατιώτες. Οι Κούρδοι ας σκοτώνονταν. Χτες παρέδωσαν τα εδάφη που κατέχουν στη Συρία στην Τουρκία σαν alter ego. Αγνοώντας και ιστορία και φυσιογνωμίες κρατών. Περιφρονώντας τις πραγματικότητες. Πιστεύουν οι ανόητοι ότι η Τουρκία θα παίξει το χαρτί τους, αγνοώντας το δόγμα Νταβούτογλου για επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αγνοώντας ότι η Τουρκία εισβάλει για να μείνει. Να αρπάξει εδάφη, όπως την Αλεξανδρέτα.

Η Ρωσία, που έχει απομείνει μόνο με τη Συρία σαν βάση επιρροής στη Μέση Ανατολή, στηρίζει μεν τον Άσσαντ αλλά μπουρδολογεί ότι εγγυάται την ακεραιότητα της Συρίας. Γιατί, όταν καλείται να κάνει πράξη τις μεγαλοστομίες αφήνει τον Ερντογάν ανενόχλητο να καταλαμβάνει συριακά εδάφη, εγκαταλείποντας και τους Κούρδους έρμαια στους κατ’ επάγγελμα σφαγείς των εθνών. Νομίζοντας η ανόητη ότι υπάρχει ποτέ πιθανότητα η Τουρκία να αφήσει το ΝΑΤΟ ή το ΝΑΤΟ να αφήσει την Τουρκία για χάρη της Μόσχας! Ο άλλοτε πράκτορας της KGB παραγνωρίζει ότι οι σκληρότεροι πόλεμοι ήταν πάντα οι ρωσοτουρκικοί, ότι ο ορθόδοξος ρωσικός λαός θεωρούσε πάντα απειλή τον μουσουλμανικό Οθωμανικό, ότι ο διαρκής εχθρός της Ρωσίας, η Γερμανία, είναι ο διαρκής σύμμαχος και τροφοδότης της Τουρκίας και ότι το φλερτ του Ερντογάν με τους S400 και τις ρωσικές επενδύσεις δεν είναι παρά παιχνίδια εκβιασμού για να τα παίρνει από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και όποιον άλλο βρει πρόσφορο.

Η Βρετανία είναι ο υπ’ αριθμόν ένα σύμμαχος της Τουρκίας στήν Κύπρο και στις βλέψεις της στη Συρία. Είναι ο χρηματοδότης της βρώμικης ΜΚΟ «Λευκά Κράνη», που έχουν πιαστεί στα πράσα να στήνουν δήθεν επιθέσεις του συριακού στρατού με χημικά σε άμαχους, χρησιμοποιώντας ηθοποιούς και κομπάρσους! Για να δικαιολογηθεί μια δυτική επίθεση στη Συρία αλά Σαντάμ στο Ιράκ. Είναι ο εκπαιδευτής και συλλογέας μισθοφόρων, που πολεμάνε ως δήθεν αντάρτες αντιφρονούντες τον Άσσαντ. Οι αγγελίες τους παρελαύνουν ακόμα και στις βρετανικές εφημερίδες! Είναι βασικός δημιουργός του κύματος εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ προς το Λίβανο και την Ευρώπη, αλλά και προσφύγων αιχμάλωτων του Ερντογάν για να εκβιάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η Βρετανία.

Η Γερμανία είναι ο διαχρονικός πολεμικός σύμμαχος της Τουρκίας από τα μέσα του 1800. Σύμβουλος της Πύλης στον Ρωσοτουρκικό Πόλεμο, σύμβουλος και εκπαιδευτής της στον ελληνοτουρκικό του 1897, σύμβουλος και εκπαιδευτής της Τουρκίας στους Βαλκανικούς Πολέμους, σύμμαχος στον Α΄ Παγκόσμιο και στον Β΄ Παγκόσμιο. Η Γερμανία, μαζί με την Αυστρία και τη Σουηδία είναι οι μεγαλύτεροι προμηθευτές πολεμικού υλικού της Τουρκίας. Επιπλέον, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαίος επενδυτής στην Τουρκία. Με συμφέροντα δισεκατομμυρίων στη βιομηχανία, το εμπόριο και τον τουρισμό.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και δεν επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Γιατί δεν είναι φάρσα ούτε οι νεκροί ούτε οι κυνηγημένοι ούτε οι μαυροφορεμένες μάνες…

Πηγή Facebook - Γεώργιος Παπαδόπουλος­ ‐ Τετράδης
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία, κάλεσε την Άγκυρα να δράσει με «αυτοσυγκράτηση». Εντάξει παιδιά σκοτώστε «τρομοκράτες» αλλά μην το παρακάνετε. Κάποτε το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε το Βελιγράδι στο όνομα της αυτοδιάθεσης των λαών. Τριάντα πέντε εκατομμύρια Κούρδοι δεν έχουν δικαίωμα σε πατρίδα. Η παγκόσμια ιστορία της ατιμίας και της υποκρισίας καλά κρατεί.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Θα μάθουμε ποτέ τί έγινε;

Μια ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μέτρα προφύλαξης απέναντι στον κορονοϊό που λαμβάνονται γα τους εργαζόμενους βάζει σε σκέψεις. Αν και έχει διπλή ανάγνωση. Μ’ αυτούς δεν ξέρεις τί να │ Βλ. ανάρτηση…