Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ξεσηκωμός για την παιδεία…

11 Οκτωβρίου 2019

Γιγαντώνεται το κύμα των καταλήψεων στα πανεπιστήμια με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων, οι οποίοι αντιδρούν στο νόμο ‐ πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας.

Πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες, ενώ υπό κατάληψη βρίσκονται τουλάχιστον τριάντα (30) σχολές και τμήματα πανεπιστήμιων της πρωτεύουσας.

Σε συλλαλητήριο προχώρησε πλήθος φοιτητών και στη Θεσσαλονίκη ξεκινώντας από την Καμάρα και συνεχίζοντας με πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στην Αθήνα, τα ΜΑΤ χτύπησαν τους φοιτητές με χημικά και χειροβομβίδες κρότου ‐ λάμψης, όταν η πορεία έφτασε στη Βουλή και προσπάθησε να σπάσει το φράγμα από τις κλούβες των ΜΑΤ στη λεωφόρο Β. Σοφίας.

Μετά την πορεία πραγματοποιείται συντονιστικό γενικών συνελεύσεων στο κάτω Πολυτεχνείο. Οι φοιτητές τάσσονται, μεταξύ άλλων, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις πανεπιστημίων, στις διαγραφές φοιτητών στα ν+2 έτη σπουδών, στα συμβούλια ιδρύματος, στην κατάργηση ασύλου, στη μείωση εισαχθέντων, στον ορισμό της βάσης του δέκα (10) για εισαγωγή στα πανεπιστήμια, στη σύμπλευση των πανεπιστημίων με την αγορά και εν γένει στο νέο νόμο ‐ πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Πηγή Tvxs.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Θα μάθουμε ποτέ τί έγινε;

Μια ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μέτρα προφύλαξης απέναντι στον κορονοϊό που λαμβάνονται γα τους εργαζόμενους βάζει σε σκέψεις. Αν και έχει διπλή ανάγνωση. Μ’ αυτούς δεν ξέρεις τί να │ Βλ. ανάρτηση…