Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Άλλη μία επέτειος (για μία ακόμη κυρία)…

16 Οκτωβρίου 2019

Να σκύψουμε ως τις ρίζες μας, είπε, ώστε να συνδεθούμε μ’ αυτές.
Ως εκ τούτου (οι ρίζες είναι γένους θηλυκού):

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη ορίστηκε από τον πρωθυπουργό πρόεδρος της επιτροπής του 2020 για την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μένουν ακόμα μία ‐ δύο σημαντικές επέτειοι στη θητεία αυτής της κυβέρνησης να γιορταστούν (αν προλάβει…).

Και μία ‐ δύο κυρίες να βολευτούν, όχι κατ’ ανάγκην οικονομικά (το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα, που με τη σειρά της φέρνει χρήμα, ουδείς και ουδεμία, κάτι ήξεραν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και τά ’βαλαν μ’ αυτή την εκ πρώτης όψεως ανάποδη σειρά, φαύλος κύκλος δηλαδή…).

Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, ως έχουσα προτέρα εμπειρία και μακράν πρώτη κυρία, έχει ήδη κλείσει πρόεδρος της επιτροπής του 2021 για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ’21. Αν δεν δεχτεί να συνεχίσει, προτείνουμε:

Η κυρία Σοφία Σακοράφα, ως καθ’ ύλη αρμοδία και αν έχουν ευδοκιμήσει οι σχέσεις μας με το ΜέΡΑ25, να οριστεί πρόεδρος της επιτροπής του 2022 για τα 2.800 χρόνια από τους Πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες (2.778 για την ακρίβεια, αλλά δεν ξέρεις που θα βρισκόμαστε τα επόμενα δύο…).

Εναλλακτικά και για να είμαστε χρονολογικά ακριβείς, η κυρία Ελένη Γλύκατζη ‐ Αρβελέρ, επίσης ως καθ’ ύλην αρμοδία, να οριστεί πρόεδρος της επιτροπής του 2023 για την αποφράδα επέτειο των 570 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Γιατί κι αυτήν, είμαστε ικανοί να τη γιορτάσουμε…

Υ.Γ. Στην ομιλία του ο «απόγονος» πρωθυπουργός της χώρας «έδωσε ρέστα». Στους καιρούς μας οι προκλήσεις είναι προφανώς διαφορετικές, κύματα προσφύγων και οικονομικών μεταναστών πολιορκούν τώρα τις ευρωπαϊκές χώρες!

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Για όλα αυτά θα δώσει λεφτά, γιατί δεν τα δίνει στο λαό, στο φινάλε δικά μας είναι. Οι φανφάρες μας έλειπαν.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ιούλιος του ’65 και Ιούλιος του 2020…

Σαν σήμερα τον Ιούλιο τού 1965 και τον Ιούλιο τού 1974 το ελληνικό ημερολόγιο καταγράφει αντιστοίχως δύο αλληλένδετα γεγονότα. Με απόσταση σχεδόν δεκαετίας το ένα από το άλλο, αλλά άμεσα συνδεό­μενα │ Βλ. ανάρτηση…