Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Ποιά «βόμβα» πραγματικά φοβούνται…
16 Μαρτίου 2021

Στην «επέτειο» τού πρώτου lockdow, με την πανδημία ανεξέλεγκτη εδώ και τέσσερις μήνες και το δημόσιο σύστημα υγείας στα πρόθυρα τής πλή­ρους κατάρρευσης, είναι σαφής η προσπάθεια τής κυβέρνησης να μεταθέσει τις ευθύνες της στην κοινωνία.

Τί πιο επιθυμητή πρόφαση από το να θεωρεί και να προπαγανδίζει ότι η κούραση και οι δικαιολογημένες αντιδράσεις τών πολιτών είναι «πολιτικά υποκινούμενες διαδηλώσεις».

Ο «φόβος τής πλατείας» τής έχει γίνει έμμονη ιδέα. Όχι χωρίς άδικο. Στους δρόμους προς τις πλατείες τής χώρας οδηγούνται πλέον εκτός από τους διαχρονικά «μπαχαλάκηδες» νέους και οι «νοικοκυραίοι». Αυτή η δεύτερη και ίσως πιο πολιτικοποιημένη, «μεοσαστική» κοινωνική κατηγορία είναι που φοβούνται περισσότερο στην κυβέρνηση. Όχι τόσο μήπως απολέσουν τήν ψήφο τους, που θεωρούν ότι τούς «ανήκει», όσο για την ισχυρή πιθανότητα να αποτελέσουν τόν πυρήνα ενός νέου κοινωνικού μετώπου, είτε τώρα είτε αφού υποχωρήσει η πανδημία και έρθουν στην επιφάνεια τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα.

Μετά την «πρόωρη» λήξη τής απεργίας πείνας τού Δημήτρη Κουφοντίνα και τον μετριασμό τών αντιδράσεων στην υπό­θεση αυτή, η κυβερνητική προπαγάνδα επικεντρώνεται στο πεδίο τής πανδημίας. Της πανδημίας ως υγειο­νομικού φαινομένου, αλλά και πολιτικού, με την πάνδημη πλέον ή εντός ολίγου αντίδραση τών πολιτών. Αυτόν τον σκοπό είχε και η δήλωση τού Άδωνι Γεωργιάδη περί «βιολογικής βόμβας», που τάχατες εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβερνητική πλευρά, αφού έσπευσε να λοιδορήσει τόν αγώνα ενός φυλακι­σμένου απεργού πείνας, επιχειρεί τώρα αφ’ ενός να μεταθέσει τις ευθύνες για την αποτυχία αντιμετώπισης τής πανδημίας στην κοινωνία και αφ’ ετέρου, να προσομοιάσει τις αναπόφευκτες πλέον κοινωνικές αντιδράσεις με μια παρωχημένη «βία και τρομο­κρατία», με αφορμή και τη δήλωση Κουφοντίνα, ότι «αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό απ’ αυτό για το οποίο ξεκίνησε…».

Κατά την άποψή μας, οι κοινωνικές δυνάμεις και πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στην κυβέρνηση οφείλουν να εκτιμήσουν τόν «από­ηχο» τών τελευταίων εξελίξεων. Ο ευρύς και συλλογικός αγώνας τής κοινωνίας είναι όντως πιο σημαντικός και πιστώνεται στην ίδια την κοινωνία…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 16 Μαρτίου 2021 , 07:01:40 - Σχόλια 3 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 3
  1. Η Αριστερά ωστόσο πρέπει να βρίσκεται στην πρωτοπορία…

    1. Πρωτοπορία, προοδευτικές ή συντηρητικές δυνάμεις, είναι όροι που χρήζουν επανεκτίμησης, όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί διαστρεβλώθηκαν από την αντίπαλη προπαγάνδα που τους έχει οικειοποιηθεί. Νομίζω ότι το ’χω ξαναπεί, ο νεοφιλελευθερισμός λανσάρει την παλινόρθωση, το να μαζέψει όσα υποχρεώθηκε να δώσει στις κοινωνίες την περίοδο πριν την κατάρρευση του αντίπαλου δέους, ως ριζοσπαστισμό και κατηγορεί την αριστερά ότι είναι συντηρητική. Κατά τα άλλα, φοβόμουν ότι η ελληνική άρχουσα τάξη δεν θα δίσταζε να προβεί σε βίαιες τακτικές τύπου χούντας για να αποφύγει την πτώση, μάλλον όμως θα ρίξει νερό στο κρασί της απογοητεύοντας το ακροδεξιό κομμάτι της.

  2. Έχω την αίσθηση ότι ο Άδωνις πραγματοποίησε και διαφήμισε την βάπτιση προκαλώντας. Εσείς με τις συγκεντρώσεις σας κι εγώ με τα Μυστήρια.  Άλλωστε εκεί υπάρχει και δεξαμενή ψήφων.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.