Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Έρχεται ο Γκρούεφκσι!

19 Οκτωβρίου 2019

Οι Γάλλοι, για να ανακόψουν τη βαθύτερη διείσδυση των Γερμανών στα Βαλκάνια, συνεπικουρούμενοι από τους Ολλανδούς και τους Δανούς (αυτοί για να ανακόψουν τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη μέσω μιάς «αδύναμης» επικράτειας), έβαλαν εκ νέου βέτο στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εγχώριοι αντίπαλοι της συμφωνίας των Πρεσπών προς το παρόν χειροκροτούν! Έως και ευχαριστήρια τηλεγραφήματα σκέφτονται να στείλουν στον Εμανουέλ Μακρόν, για την «ένθερμη υποστήριξή» του και την «Ελλάς ‐ Γαλλία συμμαχία» μας, λες και τον Μακρόν τον ενδιαφέρουν τα Βαλκάνια για ό,τι αυτοί νομίζουν (Antinews.gr). Ενώ θεωρούν την εξέλιξη «χαστούκι, που το χρωστούσε η ιστορία στον ΣΥΡΙΖΑ»!

Αλλά δεν ξέρουν τί τους περιμένει, μ’ έναν Γκρούεφσκι ξανά στην κυβέρνηση των Σκοπίων. Με την Ευρωπαϊκή Ένωση οι βόρειοι γείτονές μας μπορεί να μην ανοίξουν σύντομα νταραβέρια, αλλά η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι ανυπόμονη. Γεωγραφικά και περίπου κυριολεκτικά, τα τουρκικά αεροπλάνα να πετάνε πάνω απ’ τα κεφάλια μας και τον τουρκικό στρατό να εκπαιδεύει τον «μακεδονικό». Και η Τουρκία στο ΝΑΤΟ ανήκει, όταν εμείς θα προτάξουμε πάλι τις μακεδονικές σάρισες…

Και άντε να μαζέψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους «μακεδονομάχους» (που τώρα πάει να τους ξεγελάσει ως «σαλαμινομάχος»!), όταν οι «σκοπιανοί» θα ξαναστήνουν τον Μέγα Αλέξανδρό μας στα βάθρα τους και
θ’ αναρτούν απ’ άκρη σ’ άκρη ξανά στη χώρα τους πινακίδες και επιγραφές νέτο «Μακεδονία».

Και το άκρον άωτον, να εγκαλεί τον Γκρούεφσκι για παραβίαση της συμφωνία των Πρεσπών!

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάριος Σαλμάς διατείνεται ότι το βέτο της Γαλλίας οφείλεται στη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης. Άψογα!

  2. Νά το κιόλας! Ικανοποιημένο δηλώνει το ΝΑΤΟ παρά την πολιτική ένταση στη Βόρεια Μακεδονία…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.