Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Να είχα ένα και δύο και τρία 2020…

20 Οκτωβρίου 2019

Δεν προλάβαμε να εμπεδώσουμε την εξαγγελία για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα (βλ. εδώ…) και οι κυρίες του υπουργείου Πολιτισμού Μενδώνη και Παναγιωταρέα θυμήθηκαν ότι το 2020 είναι (και) έτος των εκατοστών γενεθλίων της μακαρίτισας της Μελίνας. Και απορούμε γιατί βράζουμε στο ζουμί μας…

Το συνηθίζουμε. Να ομφαλοσκοπούμε, την ώρα που υποτίθεται «ανοιγόμαστε στον κόσμο». Αλλά όταν ο νέος πρωθυπουργός μας φιλοδοξεί να «επανεκκινήσει» ή «να πάει μπροστά» τη χώρα με αφετηρία το 479 π.Χ., το 1821 ή το 1920, αποκλείεται να την ξαναφέρει εδώ που είναι σήμερα! Όχι επανεκκίνηση, …φορμάτ θα χρειαστούμε!

Ύστερα, η Μελίνα Μερκούρη έχει πολλαπλώς τιμηθεί από την ελληνική Πολιτεία και απ’ όλες σχεδόν τις ιδεολογικές και πολιτικές εκφάνσεις της (ώς και στο σχολικό πρόγραμμα έχει εισαχθεί..). Κατά την ταπεινή μας άποψη, υπερβολικά, δυσανάλογα και σκόπιμα, αλλ’ αυτό είναι συζήτηση άλλης ανάρτησης.

Τί επιβεβαιώνουν όλ’ αυτά; Ότι εκεί που πάμε να βγούμε στο ξέφωτο του κόσμου, ξαναγινόμαστε «κοτέτσι» των Βαλκανίων, να κακαρίζουμε «Μελίνα, Κουρτάκη και συρτάκι»! Άντε και λίγο Θεόφιλο και Καραγκιόζη, για πολιτιστικό ξεκάρφωμα.

Υστερόγραφη αγγελία. Αναζητείται κυρία αναλόγων προδιαγραφών για να αναλάβει πρόεδρος της επιτροπής του «Έτους Μελίνας Μερκούρη»

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Λαθέψαμε. O πρώην υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας επί Μιτεράν Ζακ Λανγκ και φίλος της αναλαμβάνει το Έτος Μελίνας Μερκούρη (2020). Γεννήθηκα και θα πεθάνω αριστερός, έχει πει ο Ζακ, σε ανύποπτο χρόνο…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.