Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ψήφος αποδήμων, μια νέα φάμπρικα…

22 Οκτωβρίου 2019

Τα είπανε, τα βρήκανε και τα συμφωνήσανε για την ψήφο των αποδήμων. Απέκλεισε την επιστολική ψήφο, αλλά άνοιξε μια νέα 
…φάμπρικα το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει την τελική του απόφαση όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, καθώς «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες»:

Ισότιμη η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού μ’ αυτούς που ψηφίζουν εντός Ελλάδος (θα προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα;).

Θα ψηφίζουν με ψηφοδέλτιο της Επικρατείας το κόμμα που επιθυμούν. Οι βουλευτές Επικρατείας αυξάνονται σε δεκαπέντε (15) και τα κόμματα μπορούν να περιλαμβάνουν στα ψηφοδέλτιά τους προσωπικότητες Ελλήνων του εξωτερικού.

Αυτοπρόσωπη η ψήφος, στα σημεία που θα στηθούν οι κάλπες, όπως πρεσβείες, προξενεία και τα λοιπά.

Θα εγγραφούν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, με τον όρο να έχουν ΑΦΜ και τα τελευταία τριανταπέντε (35) χρόνια να έχουν διαμείνει για δύο (2) χρόνια στην Ελλάδα και να το αποδεικνύουν με δημόσια έγγραφα!

Μια νέα «βιομηχανία» έκδοσης «δημοσίων εγγράφων» θα στηθεί, σαν εκείνη της χορήγησης βεβαιώσεων συμμετοχής στην Εθνική Αντίσταση…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 4
  1. Απ’ ό,τι κατάλαβα, οι μόνοι που χαίρουν ευμένειας της κυβέρνησης είναι αυτοί που δεν μένουν μόνιμα στην Ελλάδα!

  2. Ο όρος για το ΑΦΜ και τα δυο χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, ίσως και τα τριανταπέντε χρόνια, θα κριθεί αντισυνταγματικός (διακριτική μεταχείριση και έλλειμμα ισότητος) και θα καταπέσει στο ΣτΕ, ενώ το υπόλοιπο νομοσχέδιο ως νόμος θα ισχύει. Το «έξυπνο» ΚΚΕ θα πιαστεί στα ίδια του τα δίκτυα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βλαστημάει την ώρα που συμφώνησε.

  3. Κυρία Γεννηματά (αχθοφόρε μεγάλου ονόματος, όπως θα έλεγε και ο Γεώργιος Παπανδρέου, όχι ο Γιωργάκης). Από εδώ τις ΗΠΑ δεν παίρνεις ούτε 2% όσο και να είσαι συνοδοιπόρος του Μητσοτάκη, ΚΚΕ ούτε 1%, Ακραδεξιά και ΝΔ θα έχουν 85% με νοθείες, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί τα υπόλοιπα. Μπαίνει ταφόπλακα σε κάθε ελπίδα για προοδευτική αλλαγή στην Ελλάδα. Πολλοί από ΗΠΑ αυτούς που νομίζεις ότι θα σε ψηφίσουν κυρία Γεννηματά ακόμη βρίζουν το Αντρέα και τον πατέρα σου και τη Μερκούρη. Απορώ πως Καστανίδης, Κρεμαστινός, Σκανδαλίδης σε ανέχονται. Το έξυπνο ΚΚΕ και το πανέξυπνο ΣΥΡΙΖΑ (στα χρόνια που κυβέρνησε πρεσβεία, προξενεία στα χέρια δεξιών ήταν, τίποτα δεν είχε αλλάξει) θα πιαστούν στον ύπνο και θα βλαστημούν τη μέρα που συμφώνησαν στο να υπολογίζεται η ψήφος των αποδήμων στο σύνολο.

  4. Το ΚΚΕ από διαπραγματεύσεις σχίζει (Λίβανος, Καζέρτα, Βάρκιζα). Ο Θεοδωρικάκος μόλις είπε σ’ ένα ραδιόφωνο ότι όσοι έχουν 33 χρόνια στο εξωτερικό ψηφίζουν χωρίς έγγραφα που αποδείχνουν ότι διέμειναν 2 χρόνια στην Ελλάδα. Αφαίρεσε από τα 35 τα 2 και καθάρισε.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.