Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ο Joker ξεθάβει πράματα…

23 Οκτωβρίου 2019

Η προσπάθεια της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου να στοχοποιήσουν την αρχαιολόγο Μαρία Βλαζάκη για την υπόθεση Joker αντιμετωπίστηκε από ορισμένους ως μια ακόμη γκάφα στην μακρά λίστα της επικοινωνιακής πανωλεθρίας που έχει υποστεί τις τελευταίες σαράντα οκτώ ώρες η Νέα Δημοκρατία.

Η Μαρία Βλαζάκη όμως δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Είναι η αρχαιολόγος που είχε αποκαλύψει ύποπτα στοιχεία στην συλλογή αρχαιοτήτων της οικογένειας Μητσοτάκη, αναγκάζοντας τον πατριάρχη της δυναστείας να δωρίσει τελικά τη συλλογή του στο κράτος. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Αρκετοί παραξενεύτηκαν όταν η Ντόρα Μπακογιάννη επιχείρησε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στην Μαρία Βλαζάκη, κατηγορώντας την ως μια από τους βασικούς υπευθύνους για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας εναντίον ανηλίκων που παρακολουθούσαν την ταινία Joker. Όπως πολύ εύκολα μπορούσε να αποδείξει, η Βλαζάκη δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση γιατί πολύ απλά είχε παραιτηθεί από το υπουργείο (Σημ. ΤΡ. Γενική Γραμματέας επί ΣΥΡΙΖΑ) πριν από τρεις μήνες!

Γιατί λοιπόν να επιλεγεί το συγκεκριμένο όνομα από την οικογένεια Μητσοτάκη; Ο λόγος είναι ότι εδώ και χρόνια η γνωστή πολιτική δυναστεία επιτίθεται συνεχώς στην γνωστή επιστήμονα για τον ρόλο που έπαιξε στην αμφισβήτηση της νομιμότητας της ιδιωτικής συλλογής αρχαιοτήτων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Αξίζει να θυμηθούμε στο σημείο αυτό τί ανέφερε σε παλαιότερο ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη, για το θέμα:

Για όσους δεν θυμούνται, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πάρει άδεια συλλογέα και διατηρούσε τη συλλογή του στην οικία του στα Χανιά. Όταν έγινε πρωθυπουργός, το Μουσείο Γουλανδρή αποφάσισε να κάνει έκθεση με τα αντικείμενα τα προερχόμενα από τη συλλογή του. Η οργανωτική επιτροπή όμως που είχε συστηθεί για τη διοργάνωση της έκθεσης έστειλε μία επιστολή στο Μουσείο Ηρακλείου που στάθηκε μοιραία.

Ζητούσε από το Μουσείο να παραχωρήσει αρχαιότητες από τάφο στη Μεσαρά για να εκτεθούν πλάι σε εκείνες της συλλογής Μητσοτάκη, η οποία περιλάμβανε και εκείνη κομμάτια από τον ίδιο χώρο. Έτσι ανακαλύπτει ο τύπος το σκάνδαλο, μάλιστα το Ποντίκι κάνει ειδικό αφιέρωμα στις αποκαλύψεις. Τί είχε συμβεί; Η Εφορεία είχε κάνει ανασκαφή στη Μεσαρά και διέκοψε λόγω κακών καιρικών συνθηκών του χειμώνα. Όταν επέστρεψε, ανακάλυψε πως ευρήματα από τον τάφο είχαν κλαπεί.

Γίνεται η έκθεση στο Μουσείο Γουλανδρή λοιπόν χωρίς να παραχωρήσει αντικείμενα το Μουσείο Ηράκλειου και λίγο αργότερα έρχεται το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, το οποίο συστήνει επιτροπή για να διερευνήσει αν όντως η συλλογή Μητσοτάκη περιλαμβάνει αρχαία από τον τάφο της Μεσαράς. Η επιτροπή βρίσκει τα αποδεικτικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων ήταν μια χρυσή ταινία, η οποία ήταν η μισή στο μουσείο και υπόλοιπό της στη συλλογή Μητσοτάκη.

Ένα από τα μέλη της επιτροπής εκείνης, ως μέλος της Εφορείας Χανίων, ήταν (μαντέψτε ποιά!), η σημερινή Γενική Γραμματέας (Σημ. ΤΡ. Επί ΣΥΡΙΖΑ) του υπουργείου Μαρία Βλαζάκη… Η εργασία αυτή της επιτροπής ανάγκασε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να δωρίσει τη συλλογή του στο κράτος, κρατώντας μόνο είκοσι επτά στοιχεία για να διατηρήσει την άδεια του συλλογέα…

Πηγή Info-war.gr
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Είδα κάπου ότι αναγκάστηκαν και οι δύο να ζητήσουν δημόσια συγνώμη. Καλά η Ντόρα, αλλά ζήτησε συγνώμη ο Μπογδάνος;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.