Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Οι «γηγενείς» έδιωξαν τους πρόσφυγες!

23 Οκτωβρίου 2019

Για είκοσι τέσσερις και πλέον ώρες βρίσκονται μέσα στα πούλμαν και οι τροακόσιοι ογδόντα (380) αιτούντες άσυλο που έφτασαν από τη Σάμο και εκδιώχθηκαν χτες το βράδυ από τα Βρασνά Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι μέσα στα λεωφορεία βρίσκονται και μικρά παιδιά που έχουν υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι πρόσφυγες μεταφέρονται στην Εύβοια, όπου θα φιλοξενηθούν σε κατασκήνωση.

Εδώ κι αρκετές ημέρες ακροδεξιοί έκαναν έντονη προπαγάνδα κατά της εγκατάστασης προσφύγων στα Βρασνά καλώντας σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να αποτραπεί. Έτσι από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης περίπου εκατόν πενήντα άτομα έστησαν μπλόκα και απέκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού με σκοπό να εμποδίσουν την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων που θα μετέφεραν τους πρόσφυγες στην περιοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση ισχυρής αστυνομικής δύναμης στην περιοχή. Στις 12.00΄ τα μεσάνυχτα έφτασαν έξω από τα Βρασνά τα οκτώ τουριστικά λεωφορεία με πρόσφυγες προερχόμενους από τη Σάμο.

Οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή, κατέστρωσαν σχέδιο για να παρακαμφθούν τα μπλόκα και να φτάσουν οι πρόσφυγες στα ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενούσαν. Ωστόσο, κατά την προσέγγιση των ξενοδοχείων τα λεωφορεία έβρισκαν μπροστά τους ομάδες κατοίκων. Τελικώς, κατάφεραν να περάσουν στα Βρασνά μέσα από χωματόδρομους. Και πάλι όμως έπεσαν σε μπλόκο.

Στις 3:30 τα ξημερώματα τα τουριστικά λεωφορεία έφτασαν μπροστά σε δύο από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν τους 150 πρόσφυγες. Όμως οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων, υπό τις πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, αρνήθηκαν να δεχτούν τους πρόσφυγες.

Στο άκουσμα της είδησης της αποχώρησης των προσφύγων μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι των Βρασνών ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές. Ενδεικτικό των αντιλήψεων στα Βρασνά είναι και οι αναφορές …του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής για την «εθνοτική ταυτότητα» των κατοίκων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ιστοσελίδα, οι κάτοικοι των Βρασνών «είναι γηγενείς και όχι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και κατοικούν αυτόν τον τόπο περισσότερο από 2.000 χρόνια»…

Πηγή Tvxs.gr
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Και η αστυνομία δεν άνοιξε κεφάλια. «Είναι δικοί μας, δεν είναι συριζαίοι ή εξαρχειώτες, ούτε ανήλικοι που πήγαν να δουν ακατάλληλο έργο στο σινεμά να τους μπουζουριάσουμε». Αλλά η δικαιολογία που διάβασα κάπου χτες ήταν ότι πρόκειται για τουριστική περιοχή και θα υφίστατο ζημιά από τους πρόσφυγες. Οι τουρίστες είναι γηγενείς;

    1. Ν’ αφήσουμε ήσυχο το DNA. Σε όλους τους λαούς παρατηρούνται επιμειξίες DNA, επομένως το αίμα ας το δίνουμε για μεταγγίσεις, όχι για να διεκδικούμε ιστορικές συγγένειες γιατί γενετικά δεν έχουμε καμία ομοιότητα με τους αρχαίους (στην Ευρώπη το πιο καθαρό DNA το έχουν οι Βάσκοι).

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.