Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ένας έξυπνος άνθρωπος…

24 Οκτωβρίου 2019

Στην σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό προχθές στη Θεσσαλονίκη, οι παραγωγικοί φορείς είχαν ένα πρόβλημα. Έψαχναν μια ονομασία για τα προϊόντα που παράγονται στις περιφέρειές τους (της Μακεδονίας) ώστε να μη γίνεται σύγχυση με τα προϊόντα του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας.

«Ο πρωθυπουργός είναι έξυπνος και πρακτικός άνθρωπος. Έκανε αναζήτηση στο Google τη λέξη Macedonia και είδε ότι τα αποτελέσματα αφορούν τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ στην αναζήτηση της λέξης Makedonia τα αποτελέσματα αφορούν την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ. Και πώς να μην είναι έτσι, στο Google, όταν τόσα χρόνια οι γείτονες χρησιμοποιούσαν νέτο το Μακεδονία και Macedonia;

Ο πρωθυπουργός, προφανώς για να μην καθυστερήσει την «ανάπτυξη» και με οδηγό το Google αποφάσισε, χωρίς δεύτερη σκέψη. Σαν να αποφάσιζε για μια πινακίδα απ’ αυτές τις απίθανες που έχουν στηθεί στους ελληνικούς δρόμους (λ.χ. στην περιοχή μας υπάρχει μία που γράφει Lagkadia!). Και επέλεξε το Makedonia.
Αν έκανε δεύτερη σκέψη ή αν σκέφτεται εκ των υστέρων τί έκανε…

Ο έξυπνος, άριστος, άρα και γνώστης (;) της ιστορικής απόδοσης στα λατινικά ελληνικών λέξεων και ονομάτων, αλλά και πρώην «μακεδονομάχος», πρωθυπουργός της Ελλάδας «έδωσε», επισήμως, το διεθνές Macedonia στη Βόρεια Μακεδονία (για να το παίξουμε κι εμείς ολίγον πατριώτες…) και κράτησε το greeklish Makedonia!

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Μεταγραφή χουντικού διατάγματος…

Εντυπωσιακές, λέει το Tvxs.gr, είναι οι ομοιότητες που παρουσιάζει το Νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση της Νέας Δη­μοκρατίας για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ │ Βλ. ανάρτηση…