Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Τη χειρότερη ώρα…
22 Μαρτίου 2021

Τη χειρότερη στιγμή τής πανδημίας έχουμε τή δυστυχία να τή διαχειρί­ζεται μια κυβέρνηση που βαδίζει στο σκοτάδι!

Ετοιμάζεται για αχρείαστες εθνικιστικές παράτες, επιστρατεύει κατό­πιν εορτής (του κορονοϊού!) τους ιδιώτες γιατρούς, που τη γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια, «ανοίγει» τη μια μέρα και «κλείνει» τήν άλλη οικονομικές και κοινωνικές δταστηριότητες. Αυτή λοιπόν την ώρα, όπως επισημαίνει η Efsyn.gr…

Η κυβέρνηση γίνεται κυριολεκτικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία. Ενώ είναι προφανές ότι βρισκόμαστε πριν από την κορύφωση τής πανδημίας και στα νοσοκομεία της χώρας οι ανθρώπινες τραγωδίες συγκλονίζουν γιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς και αγωνιούντες συγγενείς, οι επιτελείς της κυβέρνησης επιμένουν σε ένα επικοινωνιακό παραμύθι που δεν το πιστεύει πια κανείς.

Ενώ έχουν χάσει πλήρως τον έλεγχο τής κατάστασης μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, αυτοσχεδιάζουν ανακοι­νώνοντας μέτρα που δεν τα πιστεύουν ούτε οι δικοί τους άνθρωποι. Τα νοσοκομεία και το προσωπικό τους έχουν γονατίσει από την πίεση τής έκρηξης νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Τα κρεβάτια Εντατικής έχουν εξαντληθεί και οι εκτός Εντατικής διασωληνωμένοι συναγωνίζονται σε αριθμό τούς «τυχερούς¨» που δίνουν τη μάχη ζωής και θανάτου εντός ΜΕΘ. Αλλά η κυβέρνηση αυτοϊκανοποιείται με στατιστικές και γραφήματα για το πόσο καλά τα κατάφερε στην αύξηση κλινών.

Οι επιδημιολόγοι προβλέπουν εκτόξευση τών κρουσμάτων τις προσεχείς εβδομάδες, ακόμη και πάνω από τα 4.000 την ημέρα. Αλλά η απάντηση τής κυβέρνησης στις εκκλήσεις των ειδικών για μαζικά τεστ σε χώρους εργασίας, μέσα μεταφοράς και κοινότητες είναι η αμφιλεγόμενη διαδικασία αυτοελέγχου τών πολιτών. Με «τεστ αυτοδιά­γνωσης», για τα οποία δεν είχε ούτε τη στοιχειώδη πρόνοια να διαβουλευτεί με τους φαρμακοποιούς. Το αποτέ­λεσμα ήταν αλλεπάλληλες αντεγκλήσεις, που απλώς οδηγούν τούς πολίτες σε σύγχυση.

Οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν φτάσει στα όριά τους, οι εκκλήσεις τους για προσλήψεις έχουν προκλητικά αγνοηθεί εδώ και έναν χρόνο. Αλλά ακόμη και τα ύστατα μέτρα που απομένουν στην κυβέρνηση, η (υποτιθέμενη) επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και η επιστράτευση τών γιατρών τού ιδιωτικού τομέα, τα μετατρέπει σε μια γελοιότητα. Οι ίδιοι οι «γαλάζιοι» εκπρόσωποι τών ιδιωτών γιατρών, οι οποίοι μαζικά αγνόησαν τήν κυβερνητική έκκληση εθελοντικής συστράτευσης, με την απειλή τής επιστράτευσης τής υπενθύμισαν αυστηρά ότι αυτό που όφειλε να κάνει είναι πραγματικές προσλήψεις.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στον νεοφιλελεύθερο ζήλο της, έχει μπερδέψει τήν κοινωνία με την αγορά, το ΕΣΥ με τα σούπερ μάρκετ και τη δημόσια υγεία με το σελφ σέρβις. Τη χειρότερη για τη χώρα ώρα αυτοσχεδιάζει με επι­κίνδυνη προχειρότητα, ιδιοτέλεια και αμεριμνησία. Τη χειρότερη στιγμή τής πανδημίας έχουμε τη δυστυχία να τή διαχειρίζεται η «προχειρότερη» κυβέρνηση…

Πηγή Efsyn.gr, Τη χειρότερη ώρα…
Αναρτήθηκε στις 22 Μαρτίου 2021 , 09:57:44 - Σχόλια 2 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Η χειρότερη κυβέρνηση τη χειρότερη ώρα, τον χειρότερο χρόνο, τη χειρότερη τετραετία…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.