Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Όχι! Άλλη ευκαιρία…
26 Μαρτίου 2021

Δεν είναι απλώς ιστορία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία… Μας είχε πει η κυρία Αγγελοπούλου όταν πρωτοπαρουσίασε τήν επιτροπή της για τα «200 Χρόνια μετά την Επανάσταση». Ευκαιρία για μεγάλο φαγοπότι, δημόσιες σχέσεις και ιδιωτικά θεάματα…

Εν πάση περιπτώσει, τούς τή δώσαμε, την ευκαιρία, με το παραπάνω. Εν μέσω θανατηφόρου πανδημίας… Σε μία σιδηρόφρακτη πόλη, με δρακό­ντεια μέτρα ασφαλείας, οι ανώτατοι πολιτειακοί άρχοντες τού τόπου, μαζί με εκλεκτούς ξένους καλεσμένους, «γιόρτασαν» τήν επέτειο 200 τόσων χρόνων υποτέλειας, με στρατιωτική παρέλαση ίλης αρμάτων («συμμαχικών») και ίλης διαχρονικών ιππέων, πεζοπόρων τμημάτων, υπερπτήσεις αερο­πλάνων και ελικοπτέρων και χωρίς την παρουσία τών άμεσα ενδιαφερομένων!

Πόσο στοίχισαν όλ’ αυτά στον κρατικό (λαϊκό!) προϋπολογισμό, δεν θα τούς ζητήσουμε λογαριασμό. Δεν θα μάς τόν δώσουν! Να τούς ζητήσουμε όμως τώρα να κόψουν τό καλαμπούρι και το παραμύθι! Να κλείσουν τόν λογαρια­σμό τής «Επιτροπής 2021», να τή διαλύσουν και να μεταφέρουν τό υπόλοιπο στον λογαριασμό τής λαϊκής Υγείας. Αν δεν θέλουν να φτιάξουν νέες ΜΕΘ, καθ’ ότι κατά τον κύριο Γεραπετρίτη οι ασθενείς περιμένουν γι’ αυτές μόνο 24 ώρες (τί τούς περιμένει, δεν μάς είπε…), έχει τόσες άλλες ανάγκες το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αν και δεν ήταν η επέτειος τού ’40, Όχι! Να μην τούς δώσουμε άλλη ευκαιρία…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 26 Μαρτίου 2021 , 10:14:03 - Σχόλια 2 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Το 1988 ο πατήρ Μητσοτάκης χαρακτήριζε «unfair» το δημοψήφισμα του 1974, όταν ο ελληνικός λαός με ποσοστό 69% αποφάσισε την κατάργηση της μοναρχίας. Το 2021 ο υιός υποκλίνεται δουλεπρεπώς στο πριγκιπικό ζεύγος της Αγγλίας(συγχωρήστε μου την άγνοιά μου για τους τίτλους ). Το αίμα νερό δεν γίνεται…

  2. Η επιτροπή αυτή κατάφερε να γελοιοποιήσει τη σημαντική Ιστορική στιγμή που αποτελούσε ευκαιρία αναστοχασμού και προβληματισμού των Ελλήνων.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.