Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Θέλουν να μείνουν στην Τρίπολη…

31 Οκτωβρίου 2019

Οι πρόσφυγες της Τρίπολης, ανταποδίδοντας τη φιλοξενία που τους προσφέρει η πόλη, θέλησαν με δική τους πρωτοβουλία, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, να καθαρίσουν τα πάρκα της πόλης, αρχής γενομένης από το Άλσος και την Πλατεία Άρεως.

Αρωγοί στην πρωτοβουλία των προσφύγων στάθηκαν υπηρεσίες και φορείς του Δήμου και μπράβο τους. Χθες λοιπόν Τετάρτη το πρωί είκοσι (20) πρόσφυγες που διαμένουν στην Τρίπολη εδώ και δύο χρόνια, μικροί και μεγάλοι, ανέλαβαν δράση στο πεδίο του Άρεως.

Ένας Σύρος, στρατιωτικός στο επάγγελμα, είπε ότι νοιώθει χαρούμενος που θα λάβει μέρος στην επιχείρηση καθαριότητας και ότι με χαρά θα το κάνει και στο μέλλον. Μου αρέσει πολύ εδώ και θέλω να να μείνω εδώ. Θέλω να βρω και δουλειά, δήλωσε.

Πολλοί ξένοι φίλοι μας με τις οικογένειές τους έχουν περάσει στο παρελθόν από εδώ ή έχουν εγκατασταθεί στην Αρκαδία τις τελευταίες δεκαετίες, οι γυναίκες τους φρόντιζαν και φροντίζουν τους ηλικιωμένους μας, δουλεύουν δίπλα μας ή κάνουν τις δουλειές μας…

Έχουμε ξαναγράψει ότι μπορεί κάποιοι να έχουν κατατάξει την Αρκαδία στους «συντηρητικούς» νομούς της χώρας, για τη στάση μας όμως και τη συμπεριφορά μας απέναντι στους ξένους που ζουν στον τόπο μας, μετανάστες και πρόσφυγες (μετανάστες μόνο πλέον κατά τη συντηρητική χωρίς εισαγωγικά κυβέρνησή μας…), δεν έχουν να μας προσάψουν τίποτα. Ο συντηρητισμός μας έχει να κάνει με άλλα πράγματα, το περίκλειστο του τόπου, έναν υπέρμετρο «ιστορισμό» και λοιπά σχετικά.

Ο φίλος μας από τη Συρία λέει ότι του αρέσει η Τρίπολη και θέλει να βρει δουλειά και να μείνει εδώ. Κι εμάς μας αρέσει (να μείνει εδώ, να μείνουν εδώ). Ή όχι;

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.