Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Η αριθμητική Μητσοτάκη…
29 Μαρτίου 2021

«Αν η Ελλάδα είχε τόν μέσο ευρωπαϊκό όρο σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους, σήμερα θα θρηνούσαμε τά διπλάσια θύματα». Είχε πει ο κύριος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο «Βήμα»…

Ή η αριθμητική τού πρωθυπουργού μας πάσχει, όπως και πολλά άλλα «γνωστικά αντικείμενά» του, ή μάς κοροϊδεύει κατάμουτρα. Γιατί δεν μπορεί να μη γνωρίζει ποιά είναι η θέση τής χώρας μας στην ευρωπαϊκή και διεθνή κατάταξη όσον αφορά τήν αντιμετώπιση τής πανδημίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 40ή θέση ανάμεσα σε 53 χώρες διεθνώς, ενώ ανάμεσα σε 20 ευρωπαϊκές χώρες κατα­τάσσεται 3η από το τέλος. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα τον προηγούμενο μήνα ήταν στην 20ή θέση στον κόσμο και στην 5η θέση στην Ευρώπη. Μπορεί δηλαδή κανείς να φανταστεί πώς ο κύριος Μητσοτάκης και οι περί αυτόν ειδήμονες «αντιμετωπίζουν» μέρα τη μέρα την πανδημία!

«Απεγνωσμένη στο να ανοίξει ξανά τον τουρισμό, η Ελλάδα κατρακυλάει είκοσι θέσεις μετά ρεκόρ κρουσμάτων», επισημαίνει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Bloomberg (βλ. σχετικό πίνακα εδώ…).

Μπήκαμε σε lockdown στις 7 Νοεμβρίου 2020 με μέσο όρο κρουσμάτων 7 ημερών τα 2.223. Είχαμε την πιο παρατεταμένη καραντίνα στην Ευρώπη. Πέντε μήνες μετά, ετοιμαζόμαστε να βγούμε από το lockdown μέσο όρο κρουσμάτων 7 ημερών τού Μαρτίου 2021 τα 2.426 κρούσματα!

Μόνο η αριθμητική του πάσχει;

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2021 , 10:46:31 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.