Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Κρούσματα δημοσκοπήσεων…
31 Μαρτίου 2021

Μέχρι τώρα βλέπαμε τα επιδημιολογικά στοιχεία (κρούσματα, διασω­ληνωμένους και θανάτους), για να μάθουμε, ή μάλλον να υποθέσουμε, αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σκληρότερα μέτρα για την αντιμετώ­πιση τής πανδημίας ή σε «άνοιγμα», άρση τού lockdown. Τώρα θα παρα­κολουθούμε τις δημοσκοπήσεις! Διαβάζουμε στο Tvxs.gr…

Στο υπουργείο Υγείας, όπως και στο Μαξίμου, γνώριζαν από νωρίς χθες το πρωί ότι οδεύουμε σε εκρηκτικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων, το οποίο και ανακοινώθηκε επίσημα με διπλή εκτόξευση σε κρούσματα και διασωληνωμένους. Και είχαν επίσης στα χέρια τους τα μοντέλα που επεξεργάζεται η επιτροπή Τσιόδρα και δείχνουν περαιτέρω κορύφωση τής καμπύλης τής παν­δημίας το επόμενο διάστημα, με τα κρούσματα να φθάνουν ακόμη και στα 5.000 ημερησίως και με τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών να αγγίζει τούς 1.000.

Παρά ταύτα, χθες το πρωί, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε, μέσω του ΣΚΑΪ, τη χαλά­ρωση τών περιοριστικών μέτρων από το Σαββατοκύριακο. Προανήγγειλε το «άνοιγμα τής διαδημοτικής μετακί­νησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια» και είπε ότι «εξετάζεται το άνοιγμα κυρίως των Λυκείων, καθώς και το άνοιγμα τού λιανεμπορίου με περιορισμένους και αυστηρούς όρους». Και παρ’ ότι επεσήμανε πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για το Πάσχα», προεξό­φλησε ότι «θα είναι πάντως ένα παρά πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό».

Η απάντηση στην προφανή αντίφαση μεταξύ επιδημιολογικών στοιχείων και κυβερνητικών αποφάσεων είναι απλή. Οι αποφάσεις τής κυβέρνησης (και ειδικότερα τού Μαξίμου) δεν λαμβάνονται βάσει τών επιδημιολογικών, αλλά βάσει τών δημοσκοπικών στοιχείων. Και οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν τό φως τής δημοσιότητας, της Metron Analysis και της Pulse, θορύβησαν ιδιαιτέρως το πρωθυπουργικό επιτελείο για δύο λόγους.

Αφ’ ενός διότι τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν σταθερό και διογκούμενο κύμα δυσφορίας των πολιτών για την πολι­τική διαχείριση τής πανδημίας και αφ’ ετέρου, γιατί πλέον καταγράφεται μείωση τής διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, με σημαντική φθορά τών ποσοστών τής Νέας Δημοκρατίας (ΣΗΜ. ΤΡ. Στη δημοσκόπηση τής Pulse και τού ΣΚΑΪ (!) η διαφορά οδεύει προς μονοψήφιο αριθμό…).

Πηγή Tvxs.gr, Οι δημοσκοπήσεις κρίνουν τήν άρση του lockdown (απόσπασμα)…
Αναρτήθηκε στις 31 Μαρτίου 2021 , 10:22:31 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.