Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Πάσχα τών Καθολικών…
3 Απριλίου 2021

Διαμαρτυρομένων! Πάσχα τών Καθολικών, έναν μήνα πριν απ’ το δικό μας, τών Ορθοδόξων (και μη διαμαρτυρομένων…).

Και αν εδώ έχουμε ακόμα χρόνο και διάθεση να συζητήσουμε πώς θα το περάσουμε, στη Γερμανία η κυβέρνηση στα μέσα τής εβδομάδας απο­φάσισε να εφαρμόσει «σκληρό» lockdown για το πενθήμερο τού Πάσχα τών Καθολικών και Προτεσταντών, που αποτελούν και τη μέγιστη πλειο­ψηφία τών θρησκευομένων τής χώρας.

Μετά από δύο ημέρες και τις διαμαρτυρίες τών πολιτών, η καγκελάριος Μέρκελ, με δημόσιο μήνυμά της, παρα­δέχτηκε ότι η απόφαση για «σκληρό» lockdown από την 1η έως τις 5 τού μηνός ήταν λάθος, την αναίρεσε και ζήτησε συγνώμη από τους συμπατριώτες της, που θέλησε μάλιστα να τούς επιβάλει επί πλέον δύο ακόμα ημέρες αργίας, έτσι ξαφνικά και απρογραμμάτιστα… Ήταν λέει μια μοναδική και ανεπανάληπτη στιγμή στη θητεία τής «σιδηράς κυρίας» Άγγελας. Για κάποιους έδειξε πολιτικό μεγαλείο, έστω καθυστερημένα, για κάποιους άλλους απλή αμηχανία ή και απόδειξη πλήρους απώλειας ελέγχου τής κατάστασης.

«Η προσπάθεια να τεθεί εξ αρχής η οικονομία πάνω από τη δημόσια υγεία, η υποταγή στις υποδείξεις τών φαρμα­κευτικών, οι αποκαλύψεις για σκάνδαλα με αναθέσεις σε ημέτερους, τα μαχαιρώματα μεταξύ υπουργών, η απο­φυγή οποιασδήποτε συζήτησης για την απογύμνωση τών αξιωμάτων τού νεοφιλελευθερισμού και την ανάγκη ενός άλλου μοντέλου, oι επιδοτήσεις σε μεγάλες πολυεθνικές, οι κωλυσιεργίες στην ενίσχυση τών μικρών, η αδιαφο­ρία για τις οικονομικά πιο ευπαθείς ομάδες τού πληθυσμού και τη διό­γκωση τών ανισοτήτων…».

Αν αυτά ισχύουν για τη «ευρωπαία» Γερμανία, φανταστείτε σε τί βαθμό ισχύουν εδώ, όπου η συγνώμη και το «πολιτικό μεγα­λείο» τού δικού μας (γερμανίζοντος…) «καγκελάριου» ισούται με …μια ποδηλατάδα. Την «πλήρη απώλεια ελέγχου τής κατάστασης» εκ μέρους του, δεν τη συζητάμε καν…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 3 Απριλίου 2021 , 00:11:49 - Σχόλια 2 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Ελλάς Ελλήνων Καθολικώς Διαμαρτυρομένων! Κάποιος το είχε πει τον καιρό της χούντας…

  2. Η Κοινωνία «ουρλιάζει»: Δεν μας αξίζει αυτό που ζούμε σήμερα ούτε γι’ αυτή την βαρβαρότητα που έχουν ετοιμάσει για το άμεσο μέλλον εις βάρος μας… #Αλέξη_Τσίπρα_γύρνα_γρήγορα !

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.