Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Σφιχτός εναγκαλισμός ΔΑΚΕ ‐ ΕΛΜΕ…

6 Νοεμβρίου 2019

Αλλά και κενά στα σχολεία της Αρκαδίας! Μία διαμαρτυρία με δύο προεκτάσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης εδώ στην Τρίπολη από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ.

Και κάνουμε λόγο για δύο προεκτάσεις, αφού ο χαρακτήρας της διαμαρτυρίας είχε να κάνει και με τα εσωτερικά της ΕΛΜΕ Αρκαδίας όπου, όπως καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση, υπάρχει σφιχτός εναγκαλισμός της κυβερνητικής παράταξης ΔΑΚΕ με το προεδρείο της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, καθώς η απόφαση που ελήφθη στη συνέλευση της ΕΛΜΕ για παράσταση διαμαρτυρίας δεν εφαρμόστηκε. Και το πιο σημαντικό, οι εκπαιδευτικοί έχουν γίνει «μπαλάκι». Την ώρα που υπάρχουν κενά, αρκετοί εκπαιδευτικοί παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, ενώ ισχύει συγκεκριμένη νοθεσία για το πώς γίνονται αυτά.

Οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης πήραν την πρωτοβουλία να υλοποιηθεί η απόφαση διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ, καθώς αφορά στην αξιοπρέπεια, στην καθημερινότητα και στους όρους εργασίας εκπαιδευτικών. Και εξέφρασαν αγανάκτηση για το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα πολλά κενά στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της Αρκαδίας, ακόμα και στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, σε κρίσιμες ειδικότητες όπως τα Μαθηματικά και η Φυσική. Πάρα πολλά σχολεία και πάρα πολλές ώρες είναι ακάλυπτες από εκπαιδευτικούς.

Πηγή Arcadiaportal.gr

Υ.Γ. 1. Μόλις λάβαμε την εξής αναλυτική ανακοίνωση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών:

Τελικά το είδαμε και αυτό. Μετά από 20 μέρες ανακοίνωσε η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ) τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) …αλλά λογοκριμένα. Αντί να δημοσιοποιήσει και να υλοποιήσει τις αποφάσεις της (Γ.Σ.), σε έγγραφο που έστειλε στα σχολεία, το προεδρείο της ΕΛΜΕ αλλάζει τον χαρακτήρα των ψηφισμάτων-αποφάσεων και τα μετατρέπει σε προτάσεις παρατάξεων ή μεμονωμένων που το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) τις κρίνει και τις λογοκρίνει με κριτήριο αν είναι αρεστές ή όχι σε κάποια πλειοψηφία.

Τα ψηφίσματα ως αποφάσεις συλλογικών διαδικασιών (Γ.Σ.) είναι αποφάσεις του κλάδου και όχι μόνο αυτών που τα προτείνουν. Καμία πλειοψηφία, κανένα Δ.Σ. και από κανένα καταστατικό δεν απορρέει το δικαίωμα να υλοποιούνται επιλεκτικά. Πόσο μάλλον να τα θέτει και σε ψηφοφορία. Θυμίζουμε πάλι ότι οι αποφάσεις των Γ.Σ. είναι δεσμευτικές για το ΔΣ και μπορούν να αλλάξουν ΜΟΝΟ με νέα απόφαση ΓΣ. Το Δ.Σ. οφείλει να σέβεται και να δρομολογεί προς υλοποίηση τις αποφάσεις αυτές.

Είναι συνδικαλιστικό πραξικόπημα, αυτό που κάνει το προεδρείο της ΕΛΜΕ. Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες μεθοδεύσεις και να πάρουν τις τύχες του σωματείου στα χέρια τους. Να συμπορευτούν με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και να καταδικάσουν την κατάντια του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού που φαίνεται ότι θέλει να ακολουθήσει το δρόμο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Κάνουν ότι μπορούν για κρύψουν τις «πομπές» της Διοίκησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στηρίζουν αλλά δεν θα τους περάσει.

Υ.Γ. 2. Σύμφωνα με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, η φράση «σφιχτός εναγκαλισμός της ΔΑΚΕ με το προεδρείο της ΕΛΜΕ Αρκαδίας», που αναδημοσιεύσαμε ακριβώς από την πηγή που αναφέρουμε, είναι «σφιχτός εναγκαλισμός της ΔΑΚΕ με την ΔΔΕ Αρκαδίας».

ΣΧΟΛΙA 2
  1. Γιατί η διόρθωση στο υστερόγραφο, δεν ελέγχει πλήρως η ΔΑΚΕ την ΕΛΜΕ Αρκαδίας; Αυτή είναι η κατάντια μας.

    1. Την ελέγχει, τυπικά με απόλυτη πλειοψηφία, αλλά όπως βλέπεις δεν μπορεί να μας κλείσει και το στόμα!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Θα μάθουμε ποτέ τί έγινε;

Μια ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μέτρα προφύλαξης απέναντι στον κορονοϊό που λαμβάνονται γα τους εργαζόμενους βάζει σε σκέψεις. Αν και έχει διπλή ανάγνωση. Μ’ αυτούς δεν ξέρεις τί να │ Βλ. ανάρτηση…