Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Ήρθε η ώρα να τους σταυρώσει…
4 Απριλίου 2021

Τον Σωτήρη Τσιόδρα και τους συν αυτώ τής Επιτροπής Επιδημιολόγων. Ο ίδιος, ο πρωθυπουργός…

Όπως διαβάζουμε στο Tvxs.gr, σημαντικός αριθμός μελών τής επιτροπής έβαλε ξανά στο τραπέζι θέμα μη επαναλειτουργίας τών καταστημάτων και στην Αττική, προκα­λώντας τη σφοδρή αντίδραση τού Αδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης είχε ισχυρές αντιρρήσεις και στο απαγορευτικό για Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, θεω­ρώντας ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά εκτίθενται (αυτό τον απασχολεί…). Αντίθετα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τάχθηκε με την πλευρά τών επιδη­μιολόγων και στήριξε τή θέση ότι η υγειονομική προτεραιότητα προηγείται όλων τών άλλων (έχει και αυτός τους δικούς του λόγους…).

Μετά και απ’ αυτές τις εξελίξεις, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι οι αποφάσεις για την επανεκκίνηση τής οικονομίας είναι αμιγώς πολιτικές, ενώ η σχέση κυβέρνησης και επιτροπής κινείται εμφανώς σε τροχιά σύγκρουσης και ρήξης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άδειασε ανοιχτά τούς επιδημιολόγους στη Βουλή, δηλώνοντας ότι η απαγόρευση τών διαδημοτικών μετακινήσεων ήταν λανθασμένο μέτρο, με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε (ακούτε;), χρεώνοντάς το στην επιτροπή Τσιόδρα!

Μεταξύ τών επιδημιολόγων, η δυσφορία γι’ αυτές τις δηλώσεις είναι έντονη και εκφράστηκε στην τελευταία συνε­δρίασή τους, με την καθαρή τοποθέτηση αρκετών εξ αυτών ότι δεν πρόκειται να καλύψουν επιστημονικά αποφάσεις που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την δημόσια υγεία.

Αργά, κύριοι! Δεόμεθα βέβαια υπέρ υμών κυριακάτικα, αλλά ας προσέχατε…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 4 Απριλίου 2021 , 09:31:27 - Χωρίς σχόλια - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.