Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙ!

19 Φεβρουαρίου 2020
Σάντερς 32%, Μπάιντεν 16%…

Σάντερς 32%, Μπάιντεν 16%…

8 Φεβρουαρίου 2020

Η Γιάννα μας κάνει κορδελάκια!

Σάντερς 32%, Μπάιντεν 16%...Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, με μήνυμά της προς τον ελληνικό λαό, μέσα από το Μουσείο της Ακρόπολης, για να μην έχουμε αμφιβολία περί της σοβαρότητος του πράγματος, παρουσίασε το «λάβαρο» για τη διακοσιοστή επέτειο του ’21  και μας κάλεσε «να το βάλουμε όλοι στην καρδιά μας».

«Μπορεί να έχουμε μνήμες χωριστές, ζωές διαφορετικές και όνειρα αλλιώτικα», αλλά δεν πειράζει. Είναι σίγουρη πως το παιχνιδιάρικο κορδελάκι της όλ’ αυτά θα τα δέσει, μέσα στην καρδιά μας. Έχει άλλωστε κατ’ επανάληψη διαπιστώσει ότι πάσχουμε από μεγαλοκαρδία…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Ωραία φωτογραφία με πολλές όμως ερμηνείες. Ομιχλώδης αριστερά; Η αριστερά αγωνίζεται στην ομίχλη; Η ζωή μας στην ομίχλη και η αριστερή στροφή που θα μας βγάλει στο φως; Και αλλά πολλά… Φαντασία να έχουμε. Μια και το έφερε η κουβέντα: το φως θα ’ρθει προς τα εμάς ή εμείς θα πάμε προς αυτό;

     

  2. Κερκ Ντάγκλας, εκτός από πρωταγωνιστής σε εμβληματικές ταινίες υπήρξε και πρωταγωνιστής στο σπάσιμο της «μαύρης λίστας» του μακαρθισμού που περιλάμβανε σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σεναριογράφους με την κατηγορία ότι ήταν κομμουνιστές ή συνοδοιπόροι.

    Καθοριστική η στάση του στην ταινία «Σπάρτακος», που ήταν παραγωγός και πρωταγωνιστής, όταν ανακοίνωσε δημόσια ότι ο σεναριογράφος της ταινίας ήταν ο Ντάλτον Τράμπο, άκρως στοχοποιημένος, που για δεκατρία χρόνια έγραφε με ψευδώνυμο κάτω από τη μύτη των διωκτών του. Η δημόσια προτροπή του Κένεντυ να δουν την ταινία σήμανε το τέλος της εποχής του μακκαρθισμού. Σπουδαίος.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.