Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Καλώς ήρθατε, παιδιά, στο σχολείο μας!

8 Νοεμβρίου 2019

Είναι γνωστό ότι το σχολείο μας, το Μουσικό Σχολείο Σερρών, από
την επόμενη εβδομάδα θα εντάξει στο μαθητικό του περιβάλλον προσφυγόπουλα ηλικίας 12 έως 16 ετών από το κέντρο φιλοξενίας.

Εξ αρχής αυτό το γεγονός δημιούργησε κάποιους προβληματισμούς, όπως ήταν αναμενόμενο, όμως αυτοί γρήγορα παραμερίστηκαν
όταν κατανοήσαμε τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν αυτοί οι συνάνθρωποι μας.

Έτσι, εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σερρών, καλωσορίζουμε τα παιδιά των προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας που θα φοιτήσουν φέτος στο σχολείο μας. Μάλιστα, ύστερα από συζήτηση που είχαμε με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες μας, αποφασίσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε
ώστε οι νέοι συμμαθητές και συμμαθήτριές μας, να αισθανθούν το σχολείο μας σαν δικό τους σχολείο, να νιώσουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι και ότι εμείς είμαστε χαρούμενοι που θα τους έχουμε δίπλα μας.

Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η ανθρωπιά, η φιλοξενία και η μουσική μπορούν να ενώσουν βαθιά ανθρώπους διαφορετικών λαών, χρωμάτων, θρησκειών και πολιτισμών.

Καλώς ήρθατε, παιδιά, στο σχολείο μας, στο Μουσικό Σχολείο Σερρών.

Tο 15ΜΕΛΕΣ του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Και μια άλλη φωνή από την Πεντέλη…

Τον τελευταίο μήνα στην πόλη μας κάτι δεν πάει καλά. Ακούμε κραυγές ανησυχίας, αλλά και εκκωφαντικές σιωπές, βλέπουμε “αγανακτισμένες” συγκεντρώσεις, προσχηματικές απαιτήσεις, κλειστά νοσοκομεία που ξαναγίνονται αναγκαία, επίσημες επιστολές να αναφέρονται στην ποιότητα ζωής μας που θα υποβαθμιστεί από την ύπαρξη “διαφορετικών” ανθρώπων, εφήβων, παιδιών… Πόσα δάχτυλα χρειαζόμαστε για να κρυφτούμε;

Την ποιότητα ζωής δεν την καθορίζει η συνύπαρξη ούτε οι δομές. Την καθορίζουν η Παιδεία, ο Πολιτισμός, η ανθρωπιά. Εμείς, ως γονείς νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε το αυτονόητο. Ως Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων θεωρούμε την προστασία, φροντίδα και υπεράσπιση των παιδιών, όλων των παιδιών, ύψιστο καθήκον. Θέλουμε συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρέπειας για όλα τα παιδιά. Προσμένουμε, κι όταν μπορούμε συνεισφέρουμε κι εμείς, ανοιχτή πρόσβαση στην Εκπαίδευση, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στο χαμόγελο, στην παιδικότητα για όλα τα παιδιά.

Στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Πεντέλης πέρσι (όπως και παλιότερα) φοίτησαν ασυνόδευτα παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες. Στο Γυμνάσιο Πεντέλης και στο Γυμνάσιο Νέας Πεντέλης επίσης. Τα αποτελέσματα υπήρξαν εξαιρετικά τόσο για αυτά τα παιδιά όσο και για τα υπόλοιπα. Φέτος απ’ ό,τι φαίνεται ίσως να είναι η σειρά σχολείων των Μελισσίων.

Εμείς, Σύλλογοι Γονέων από αυτά αλλά και άλλα σχολεία του δήμου μας, δηλώνουμε ότι είναι τιμή μας να τα υποδεχτούμε και έμπρακτα να δείξουμε σε αυτά τα απροστάτευτα, αλλά και στα προστατευμένα δικά μας παιδιά, πόσα ιδεώδη, αρχές και αξίες κομίζουμε από την περίφημη ιστορία και πολιτισμό μας. Τα παιδιά εξάλλου δεν κάνουν ό,τι τους λέμε. Κάνουν ό,τι βλέπουν. Είμαστε το παράδειγμά τους.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, δωρίζοντας ένα μολύβι κι ένα τετράδιο σε κάθε παιδί. Ίσως τα αξιοποιήσουν καλύτερα από εμάς. Κι ας είναι για κάποιους «βάρβαροι». Άλλωστε ανέκαθεν οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις…

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.