Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Ο νέος εκλεκτός, κύριος Λομβέρδος…
7 Απριλίου 2021

Δεν φτάνει που το κοινωνικό και οικονομικό κατεστημένο επέλεξε και ανέδειξε πρωθυπουργό τής αρεσκείας του, επιχειρούν τώρα να φτιά­ξουν και αντιπολίτευση με αρχηγό στα μέτρα τους και στα μέτρα τού κυρίου Μητσοτάκη!

Μπορεί να μη συμφωνούμε με τη «διαχρονική» άποψη που διατυπώνε­ται για το ΚΙΝΑΛ στο άρθρο τής Efsyn.gr που αναδημοσιεύουμε, δεν διαφωνούμε όμως με όσα αφορούν τήν πολιτική συγκυρία…

Άσχετα με τη δυναμική που (δεν) αναπτύσσει προς το παρόν, θεωρούμε πως οι θέσεις τού ΚΙΝΑΛ εκφράζουν μια δυνητικά μεγάλη πλειονότητα. Αποψή μας. Ωστόσο, υπάρχει αυτή την περίοδο κινητοποίηση τών οικονομικών συμ­φερόντων που θέλουν το κομμάτι τής κοινωνίας που συνεχίζει να στηρίζει τό ΚΙΝΑΛ να γίνει αποκλειστικά ουρά τής «αγίας οικογένειας». Και με όλες τις δυνάμεις τους και τα πολλά και μεγάλα «μέσα» που διαθέτουν προω­θούν ήδη την υποψηφιότητα τού Ανδρέα Λοβέρδου. Οι επιδιώξεις τους δεν κρύβονται και δεν έχουν και διάθεση να τις κρύψουν καθώς φαίνεται. Μια αντιπολίτευση «δεκανίκι».

Όπως σε όλες τις κρίσιμες φάσεις τής νεότερης ελληνικής ιστορίας, έτσι και τώρα η ελπίδα κρύβεται στο αν και πώς θα εκφραστούν οι μεγάλες μάζες που στήριξαν τόν Ελευθέριο Βενιζέλο, συνδέθηκαν σε σημαντικό βαθμό με το ΕΑΜ, σε συνθήκες τρομοκρατίας έδωσαν τήν εξουσία στην ΕΠΕΚ τού Νικόλαου Πλαστήρα, αργότερα στην Ένωση Κέντρου τού Γεωργίου Παπανδρέου και μετά τη δικτατορία στο ΠΑΣΟΚ τού Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι προκλήσεις που θέτει η σημερινή κυβέρνηση δεν διαφέρουν ουσιαστικά, πάντα τηρουμένων τών δεδομένων τής εποχής, με εκείνες τών περιόδων που αναφέρθηκαν. Αν το ΚΙΝΑΛ τώρα παραδοθεί στις επιδιώξεις τών συμ­φερόντων που στηρίζουν τή σημερινή κυβέρνηση, ένα μεγάλο μέρος τών ελπίδων να επανακάμψει η δυναμική τής μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που συνδέεται με όλα τα προοδευτικά επιτεύγματα και τις καλές στιγμές που έχει ζήσει αυτός ο τόπος, θα χαθεί για πολλά χρόνια.

Ναι, το ΚΙΝΑΛ δεν βγάζει προς το παρόν τή δυναμική που απαιτούν οι καιροί, παρά την ωριμότητα και τη γνήσια προοδευτική προοπτική που εκφράζουν, κατά την άποψη μας τουλάχιστον, οι θέσεις του στα καίρια ζητήματα. Αλλά πολύ χειρότερο απ’ αυτό είναι να καταφέρουν να τό καταστήσουν για τα καλά συμπλήρωμα της πιο στυγνής δεξιάς επίθεσης που δέχεται μεταπολιτευτικά ο τόπος.

Πηγή Efsyn.gr, Όταν τα συμφέροντα φτιάχνουν δική τους αντιπολίτευση
Αναρτήθηκε στις 7 Απριλίου 2021 , 08:01:06 - Σχόλια 2 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Η «επιχείρηση Ποτάμι» απέτυχε, τώρα μπαίνει σε εφαρμογή η «επιχείρηση Λομβέρδος»…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.