Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Ημέρες μνήμης και αμνησίας…
8 Απριλίου 2021

Για το Ισραήλ και την Εβραϊκή Διασπορά, καθώς και στις ΗΠΑ και τον Καναδά, σήμερα είναι Ημέρα Μνήμης για τα έξι εκατομμύρια Θύματα τού Ολοκαυτώματος από τους Ναζί.

Στο μεταξύ, χθες διαβάσαμε πως η Παλαιστινιακή Αρχή παρέλαβε 100.000 δωρεάν δόσεις εμβολίου κατά τού κορονοϊού από την Κίνα. Υπενθυμί­ζουμε ότι πρό μηνός ανάλογη δωρεά είχε γίνει και από τη Ρωσία. Τί σχέση μπορεί να έχουν αυτές οι δύο άσχετες μεταξύ τους ειδήσεις;

Η δωρεά τής Κίνας, όπως και εκείνη τής Ρωσίας, θα βοηθήσει στον εμβολιασμό τού ιατρικού προσωπικού, των ηλικιωμένων και των χρόνιων ασθενών Παλαιστινίων. Θα περίμενε κανείς από τους Ισραηλινούς (όχι μόνο σή­μερα, από το παρελθόν), που τόσα υπέφερε ο λαός τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τών ναζιστών, μια άλλη συμπεριφορά απέναντι στους Παλαιστινίους τών στρατοπέδων τής Δυτικής Όχθης, τουλάχιστον όσον αφορά τήν ανθρώπινη υγεία. Οι ισραηλινές υγειονομικές αρχές επιχειρούν να κρυφτούν πίσω από τη Συμφωνία τού Όσλο (δεκαετία τού ’90), που προέβλεπε πως οι Παλαιστίνιοι θα αναλάμβαναν τήν ευθύνη τών υπηρεσιών υγείας στη Δυτική Όχθη, καθώς και στη Λωρίδα τής Γάζας.

Στην ίδια συμφωνία ωστόσο προβλέπεται πως Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι συνεργάζονται στενά σε περιπτώσεις επιθετικών ασθενειών ή πανδημιών (πέραν τού ότι η Συμφωνία τού Όσλο προέβλεπε πως οι Παλαιστίνιοι θα είχαν τό δικό τους κράτος και όχι να είναι πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, με επικυρίαρχο το Ισραήλ). Αντ’ αυτού οι ισραηλινές υγειονομικές αρχές έστερξαν να εμβολιάσουν ένα μικρό ποσοστό Παλαιστινίων τής Δυτικής Όχθης. Και αυτό …από τον φόβο τών Ιουδαίων! Γιατί ζουν κοντά σε ισραηλινούς εποίκους…

Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος, ακόμα και ο κοινός εγκληματίας, που να μην καταδικάζει τις φρικαλεότητες τών ναζιστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τών Εβραίων. Αλλά, θεωρούμε απαραίτητο να υπενθυμίσουμε, σήμερα, στους φίλους Ισραηλινούς, πως και οι Παλαιστίνιοι στα στρατόπεδα τών Κατεχομένων είναι άνθρωποι…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 8 Απριλίου 2021 , 00:11:59 - Σχόλια 4 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 4
  1. Κατά τα άλλα οι Ισραηλινοί είναι περήφανοι ότι κατάφεραν να εμβολιάσουν σχεδόν όλο τον πληθυσμό και καλά έκαναν, αλλά να τηρούν και τις υποχρεώσεις τους.

  2. Οι Εβραίοι είναι εγκλωβισμένοι, ζουν έναν εφιάλτη που κρατάει χιλιετίες, δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη περίπτωση λαού που έχει υποστεί τα δικά τους βάσανα. Εγκλωβισμένοι και ψυχικά. Τους κατανοώ, δεν τους δικαιολογώ.

  3. Τίποτα δεν σεβάστηκαν οι Ισραηλινοί, ούτε τις ζωές των Παλαιστινίων ούτε τις συμφωνίες! Και αν είναι περήφανοι που εμβολιάστηκαν όλοι, διαφημίζουν τη χώρα τους ως τόπο τουριστικού προορισμού, covid 19 free! και αυξημένες τιμές στον τουρισμό σε σχέση με άλλες χρονιές.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.