Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Μια μακάβρια ΣΔΙΤ…
15 Απριλίου 2021

Μια συνεργεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα! Το Υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε τροπολογία σύμφωνα με την οποία η υπηρεσία ταφής και ανα­κομιδής νεκρών θα μπορεί να ανατίθεται σε ιδιωτικά συμφέροντα με απο­φάσεις τών οικονομικών επιτροπών τών δήμων…

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ με ανακοίνωσή της επισημ­αίνει. «Το επιχείρημα και εδώ είναι η έλλειψη προσωπικού, που διαιωνίζεται, αφού συνεχίζεται να υφί­σταται η απαγόρευση προσλήψεων. Στην πραγματικότητα η έλλειψη προ­σωπικού είναι το πρόσχημα. Η διατυπωμένη στρατηγική τής Νέας Δημοκρατίας είναι η ιδιωτικοποίηση τών αντα­ποδοτικών υπηρεσιών τών δήμων, με το επιχείρημα ότι θα είναι φτηνότερες για τους δημότες και στη δυνατότητα που δίνεται για πιο φτηνή εργασία μέσω τών πάσης φύσεως εργολάβων».

Πέρα όμως απ’ αυτό, η τροπολογία τού υπουργείου Εσωτερικών, τού οποίου προΐσταται ο κύριος Βορίδης, οδη­γεί σε μακάβριες σκέψεις, αν όχι επιδιώξεις. Δεδομένου ότι η πρώτη επιδίωξη τού ιδιωτικού κεφαλαίου είναι τό απεριό­ριστο κέρδος, η νέα αυτή «επιχείρηση» στηρίζεται κυριολεκτικά στην προσδοκώμενη αύξηση τών θανάτων!

Γιατί λοιπόν να μην κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να αυξήσουμε τά κέρδη μας;

Υ.Γ. Η φωτογραφία από νεκροταφείο τής Θεσσαλονίκης την εποχή τού κορονοϊού…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 15 Απριλίου 2021 , 12:49:04 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.