Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Τα ΜΑΤ σου χτυπούν την πόρτα...

Άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν την πόρτα σε οικία που βρίσκεται δίπλα σε μία από τις καταλήψεις που εκκενώθηκαν σήμερα το πρωί στο Κουκάκι. Η οικογένεια αρνήθηκε να τους επιτρέψει να περάσουν, ζητώντας χαρτί από εισαγγελέα. Οι άνδρες των ΜΑΤ ανέβηκαν στην ταράτσα, συνάντησαν εκεί τον σύζυγο και τον γιο της, τους έδεσαν, τους ξυλοκόπησαν και τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ . Η γυναίκα κατήγγειλε στον ΑΝΤ1, μεταξύ άλλων:

«Ήρθαν τα ΜΑΤ και ζήτησαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Τους είπαμε, αν έχετε χαρτί εισαγγελέα, να μπείτε. Είπαν ότι δεν έχουν, έκλεισε η πόρτα κοιτούσαμε στα παράθυρα να δούμε τί γίνεται. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τί γίνεται. Στη δική μας ταράτσα. Ζήτησαν πάλι χαρτί εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τί γίνεται και μου είπαν, φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα, είναι μια μεταλλική σκάλα που ανεβαίνει στην ταράτσα... Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιου μου στο δάπεδο της ταράτσας».

Τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι υφίστανται από νωρίς το πρωί επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και του κυβερμητικού δόγματος «νόμος και τάξη». Χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης από δυνάμεις των ΜΑΤ κατά ομάδας ατόμων και σε κτίριο υπό κατάληψη στην οδό Παναιτωλίου.

Υ.Γ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα ΜΜΕ έφτασαν πριν από τα ΜΑΤ στην περιοχή των καταλήψεων!

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019, 09:53:16 - Σχόλια 3* - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΑ
Omnia sunt communia
Ας απαντήσει κάποιος γνώστης της δικονομίας. 1. Η κατάληψη ακινήτου είναι αδίκημα στο οποίο οι δυνάμεις της τάξης επεμβαίνουν αυτεπάγγελτα ή κατόπιν καταγγελίας του ιδιοκτήτη; 2. Ας δεχτώ ότι το σώμα της αστυνομίας δεν πρέπει να τσουβαλιάζεται λόγω των πράξεων ελαχίστων «παρανοϊκών». Όταν όμως οι ΜΑΤατζήδες δρουν χωρίς τα διακριτικά τους στις στολές, εγώ δικαιούμαι να χαρακτηρίσω ολόκληρη την ΕΛ.ΑΣ. συμμορία εγκληματιών και τον προϊστάμενό της, τον Χρυσοχοΐδη αρχηγό της.
Ανώνυμος
Νίκος Ευσταθίου, δημοσιογράφος της «Καθημερινής": «Είναι τραγικό ψέμα πως τα παιδιά συμμετείχαν στην κατάληψη. Ένας από τους δυο γιους είναι φίλος μου, ασκούμενος δικηγόρος, μουσικό,ς, και είναι επιβεβαιωμένο από μένα προσωπικά πως δεν είχε κανέναν απολύτως οργανωτικό ρόλο στην κατάληψη. Με πιτζάμες και χωρίς παπούτσια τον πήγαν στο τμήμα, αλλά το λαϊκό δικαστήριο βιάστηκε στο μεταξύ να βγάλει τυφλά συμπεράσματα». Με το «λαϊκό δικαστήριο» εννοεί προφανώς το Protothema.gr, την Iefimerida.gr και άλλα «επίσημα όργανα» της αστυνομίας.
Stoixos
Άσχετο, αλλά πιστεύω εξαιρετικά ενδιαφέρον. Όποιος το βρει και σε βίντεο στο ίντερνετ θα ήταν αποκαλυπτικό να το ξαναβλέπαμε. Πριν 3 - 4 μέρες σε απογευματινό δελτίο ιδιωτικού καναλιού, Alpha, Antena, δεν το συγκράτησα. Το ρεπορτάζ ξεκινάει με μπαράζ λέει επιθέσεων πρώτο σε αυτοκίνητα στο Κολωνάκι και δεύτερον φωτιά πάλι σε αυτοκίνητα σε μάντρα αυτοκίνητων στην Θεσσαλονίκη. Δείχνει λοιπόν τα καμένα αυτοκίνητα στο Κολωνάκι και πριν περάσει στα καμένα στη Θεσσαλονίκη λέει (μεταξύ των δυο εμπρηστικών γεγονότων βάζει εμβόλιμα άλλο άσχετο γεγονός) ο παρουσιαστής «την ίδια ώρα μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας πετώντας τρυκάκια κτλ.»! Με πιάσανε τα γέλια, αν και ήταν για κλάματα.Ελεεινοί! Λέτε σε επόμενο στάδιο να έχουμε σεισμό π.χ. στο Λουτράκι και συνειρμικά τα ιδιωτικά κανάλια να στοχοποιήσουν στην καλύτερη τον Ρουβίκωνα και σε μια βαριά μορφή παράνοιας - χειραγώγησης της κοινής γνώμης την Greenpiece;
* Τα σχόλια έχουν κλείσει. Αν επιθυμείτε να σχολιάσετε, μπορείτε να αποστείλετε το σχόλιό σας, αναφέροντας τη σχετική ανάρτηση, με την Επικοινωνία... Φωτογραφίες και εικόνες παρελθόντων ετών δεν είναι διαθέσιμες.
....