Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Όταν οι εισαγγελείς δεν γράφουν ιστορία...

Κάποτε οι λειτουργοί της δικαιοσύνης έγραφαν ιστορία (Δελλαπόρτας, Σαρτζετάκης, Τσεβάς)*. Χθες η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κυρία Αδαμαντία Οικονόμου συνέγραψε ένα δικαστικό μυθιστόρημα.

Μυθιστόρημα με τον περιγραφικό τίτλο «Χρυσή Αυγή - Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, να απαλλαγούν όλοι». Ο Παύλος Φύσσας, ο Σαχζάτ Λουκμάν, το Κερατσίνι είναι φανταστικά πρόσωπα και γεγονότα για την κυρία. Δηλαδή υιοθέτησε πλήρως τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και την κατάθεση του «νομικού» της οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη. «Η Χρυσή Αυγή καταδίκασε τη δολοφονία Φύσσα και ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, δηλαδή το πολιτικό κόστος», εκτόμισε σε κάποιο σημείο της αγόρευσής της η κυρία εισαγγελέας.

«Μεμονωμένα περιστατικά η δολοφονία Λουκμάν και η επίθεση στο στέκι Αντίπνοια. Δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτά τα εγκλήματα η ηγεσία, πόσω μάλλον να έχει δώσει εντολή ή έγκριση». Και φυσικά, ο Παύλος Φύσσας «δεν ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή».

Και ο επίλογος του μυθιστορήματος. Για τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, η κυρία Αδαμαντία «έκρινε» ότι «είτε δεν είχαν ιδία γνώση και εξέφραζαν απόψεις, κρίσεις, συμπεράσματα, είτε όσον αφορά τους προστατευόμενους ότι οι ισχυρισμοί τους συνίστατο σε αοριστίες, εικασίες, ανακρίβειες και γεγονότα που δεν αντέχουν στη λογική».

Στη λογική και το πνεύμα της κανονικότητας...

* Για την αντικειμενικότητα, τις κοινωνιοψυχολογικές παρατηρήσεις, το ύφος της αγόρευσης, κάντε μια σύγκριση εδώ: 
   Όταν οι εισαγγελείς έγραφαν ιστορία...

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2019, 09:43:04 - Σχόλια 5* - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΑ
Nick Lyk
Συνειρμικά. Για τη δολοφονία του Κέννεντυ η Αμερικανική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ ενέργησε «μόνος και αβοήθητος». Στη συνέχεια όταν ο Τζάκ Ρούμπι δολοφόνησε τον Όσβαλντ κυριολεκτικά μέσα στα χέρια του FBI κατά την Αμερικανική δικαιοσύνη και αυτός ενέργησε «μόνος και αβοήθητος». Μήπως αυτό σας θυμίζει τίποτε από την αγόρευση και την πρόταση της εισαγγελέα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.Ο Ρουπακιάς «μόνος και αβοήθητος» δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Η Χρυσή Αυγή αποδίδεται αθώα στην κοινωνία για να συνεχίσει το έργο της.
Ανώνυμος
Ποιός ήταν ο Δελλαπόρτας που λέτε;
Ήταν ο εισαγγελέας στην υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963. Ήταν αυτός πίσω από τον Σαρτζετάκη και τον έσπρωχνε να φέρει εις πέρας την υπόθεση. Ο Σαρτζετάκης προς τιμή έκανε το σωστό, αν και όπως φάνηκε μετά, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λειτουργούσε σαν ...κομπιούτερ. Ο Δελλαπόρτας λέγεται ότι είχε πει πως τότε, το 1963, ο Σαρτζετάκης "είχε άγνοια κινδύνου". Σημασία έχει πάντως ότι τότε ως ανακριτής στην υπόθεση Λαμπράκη έκανε το καθήκον του.
Stoixos
Η εισαγγελέας δεν θέλει να κάψει τις εφεδρείες της ελληνικής οικονομικής ελίτ (εφοπλιστών - τραπεζιτών - ΣΕΒ - καναλαρχών - οφσοράκηδων πολιτικών). Το προεδρείο του δικαστηρίου θα έχει ενδιαφέρων να δούμε τι θα πει. Πάντως όλοι αυτοί που πίστεψαν πως το πρόβλημα με την Χρυσή Αυγή λύθηκε από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και μετά, σήμερα προσγειώνονται ανώμαλα! Ας ετοιμαστούμε όλοι εμείς οι παρατηρητές των εξελίξεων για αλλαγές στην ηγεσία των νεοναζιστών και ας υποδεχτούμε τη νέα “σοβαρή” Χρυσή Αυγή.
Nick Lyk
O Δελλαπόρτας ως εισαγγελέας στην υπόθεση δολοφονίας του Λαμπράκη ήταν αυτός που αντιστάθηκε στις πιέσεις για διαχωρισμό των ηθικών από τους φυσικούς αυτουργούς και έτσι με ανακριτή τον Σαρτζετάκη έγινε ενιαία παραπομπή ηθικών και φυσικών αυτουργών. Αυτό σήμαινε ότι οι ηθικοί αυτουργοί δεν θα την έβγαζαν καθαρή όπως ήθελε το σύστημα. Για την ιστορία, τον Δελλαπόρτα τον εκδίωξε η χούντα των συνταγματαρχών από το δικαστικό σώμα το 1968 μαζί με άλλους 29 δικαστικούς.
* Τα σχόλια έχουν κλείσει. Αν επιθυμείτε να σχολιάσετε, μπορείτε να αποστείλετε το σχόλιό σας, αναφέροντας τη σχετική ανάρτηση, με την Επικοινωνία... Φωτογραφίες και εικόνες παρελθόντων ετών δεν είναι διαθέσιμες.
....