Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Κατῆλθε τοῦ ὅρους...

Πάρνηθος, ο Μωυσής χωρίς πλάκες! Αλλά με πολύ πλάκα...

Αν δεν αναπνέαμε τη ζοφερή κορονοναϊκή ατμόσφαιρα, θα είχαμε ανα­λυθεί στα γέλια. Γιατί, μη γελιέστε, ο κορονοϊός εν μέρει τόν διέσωσε. Έτσι και αλλιώς τα ίδια θα έκανε και χειρότερα.

ΤΡ.

Η επιχείρηση ανάδειξης τού Κυριάκου Μητσοτάκη σε «ηγέτη» είχε ξεκι­νήσει αρκετό καιρό πριν κερδίσει τήν εξουσία, όταν ως αρχηγός τής αξιω­ματικής αντιπολίτευσης ακόμα, παρουσιαζόταν στα ΜΜΕ ως «το καλύτερο βιογραφικό τής χώρας». Το ότι αυτό το βιογραφικό αποτελούνταν απλά από σπουδές στο εξωτερικό και ολιγοετή «βυσματική» εργασία στον ιδιωτικό τομέα σε άσχετο με τις σπουδές αντικείμενο, δεν είχε καμία σημασία. Ούτε το ότι στην «πιάτσα» υπάρχουν ένα σωρό άνεργοι με καλύτερο βιογραφικό. Η πραγματικότητα δεν είχε καμία σημασία. Το «καλύτερο βιογραφικό τής χώρας» ήταν εδώ για να μας σώσει από τους «Μαδουραίους».

Αυτή η πέραν της πραγματικότητας κατασκευή του «μύθου Μητσοτάκη" έφτασε σε δυσθεώρητα επίπεδα «γλει­ψίματος» με το που αναρριχήθηκε στην εξουσία. Μωυσής, σιμουλτανέ σκακιστής, Αλαίν Ντελόν και άλλες, λιγό­τερο ή περισσότερο γελοίες παρομοιώσεις, επιστρατεύτηκαν όχι απλά για να μάς πείσουν για το «μεγαλείο» ή τη «σεξουαλικότητα» τού ανδρός, αλλά κυρίως και πιο σημαντικό για να μάς πείσουν ότι ο Κυριάκος έχει τον από­λυτο έλεγχο τού «επιτελικού» του κράτους. Τίποτα δεν περνά απαρατήρητο, τίποτα δεν γίνεται που να μην το ξέρει ο Μωυσής, ο οποίος ετοιμάζεται να οδηγήσει τόν λαό του στη Γη τής Επαγγελίας.

Όμως τον Μωυσή Κυριάκο Μητσοτάκη δεν φαίνεται να τόν βαραίνει καμία ευθύνη. Κανένας υπουργός ή γενικός γραμματέας δεν έχει εξαναγκαστεί σε παραίτηση σ' αυτόν τον ενάμιση χρόνο. Κανείς δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη για το οτιδήποτε. Μόνο «παρεμβάσεις» κάνει ο Μωυσής, συνήθως κατόπιν εορτής και χωρίς κάποιον ιδιαί­τερο αντίκτυπο. Ο Μωυσής δεν είναι απλά μη υπεύθυνος για τις πράξεις και τις παραλείψεις τού υπουργικού του συμβουλίου, είναι μη υπεύθυνος ακόμα και για τις δικές του πράξεις, για τις διακοπές του, τις καραντινάτες βόλτες του, τις χωρίς μάσκες επαφές του, την αποφυγή καραντίνας όταν έρχεται σε επαφή με κρούσμα.

Τραμπ, Τζόνσον, Μπολσονάρο, Μητσοτάκης... Μαντεύουμε ότι η μελλοντική ιστοριογραφία (αν υπάρξει μέλλον) θα αναφέρεται στην ταυτόχρονη παρουσία και εξουσία αυτών τών «ηγετών» σαν μία από τις χειρότερες συγκυ­ρίες τών αρχών τού 21ου αιώνα. Και ο Κυριάκος, με το όνομά του και τα πεπραγμένα του, θα φιγουράρει μαζί τους, όχι ως Μωυσής, αλλά ως αυτό που πραγματικά είναι. Μητσοτάκης...

Πηγή Info-War.gr, Μωυσής ή απλά Μητσοτάκης (αποσπάσματα)...
Αναρτήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2020, 11:01:36 - Σχόλια 2* - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΑ
Omnia sunt communia

Από το ΤΒΧΣ. «Πάνω από 15.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο event που διοργανώνεται στο Facebook με τίτλο «Ποδηλατάδα στην Πάρνηθα» για το Σάββατο, το οποίο προφανώς έχει στόχο να «τρολάρει» τον Κυριάκο Μητοστάκη για το σπάσιμο της καραντίνας και την εμφάνισή του με φωτογραφίσεις στην Πάρνηθα που έκανε το γύρο του διαδικτύου (βλ. εδώ...) Έντονος προβληματισμός έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση λόγω της μεγάλης διαδικτυακής ανταπόκρισης καθώς και για τον τρόπο αντιμετώπισης ενός τέτοιου ενδεχομένου από τις αρχές».

Omnia sunt communia

Μας κάνει και να γελάμε (κλαυσίγελως). Πάντα καλύτερος όμως από το «τσογλανάκι Μιλάει αγγλικά φαρσί, και γαλλικά άμα λάχει, έχει καλύτερους φίλους (όχι τον Καρανίκα), είναι στην πρωτοπορία της ανθρώπινης διανόησης, Θάτσερ, Πινοσέτ, Ρέιγκαν! (καλά αυτός από την εντονότατη νοητική δραστηριότητα στο τέλος έπαθε άνοια), Χάγιεκ, Φρίντμαν (νομπελίστες), αντιστασιακός από γεννησιμιού του, κόβει τις γέφυρες με τη σκληρή οπισθοδρομική δεξιά του φρυδά, τι άλλο ζητάμε απ' τη ζωή μας;

* Τα σχόλια έχουν κλείσει. Αν επιθυμείτε να σχολιάσετε, μπορείτε να αποστείλετε το σχόλιό σας, αναφέροντας τη σχετική ανάρτηση, με την Επικοινωνία... Φωτογραφίες και εικόνες παρελθόντων ετών δεν είναι διαθέσιμες.
....