Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Εμβολιαστείτε, γιατί χάνονται...

Στη Ρηνανία - Βεστφαλία, κρατίδιο τής Γερμανίας, με 18 εκατ. κόσμο, προγραμματίζουν 75.000 εμβολιασμούς τον μήνα. Εδώ, με 11 εκατ. θνητούς, ο Κικίλιας θα κάνει 2 εκατ. εμβόλια. Τον μήνα!

Ο «υπουργός» τής Υγείας μας και ο «προ­ϊστάμενός» του (ο τίτλος και το αξίωμα τού πρωθυπουργού τού πέφτουν πολύ…) έχουν εναποθέσει το πολιτικό μέλλον τους στο εμβόλιο τής Pfizer. Μεταφέρουμε με την υπογραφή τού Παντελή Μπουκάλα, από την Kathimerini.gr…

ΤΡ.

Σε πείσμα τού ΟΗΕ και του ΠΟΥ, που προσέβλεπαν στην εκδήλωση ευ­γενέστερων αισθημάτων, με ίχνη οικου­μενικότητας, η έναρξη τού εμβο­λιασμού έστρεψε τόν μισό κόσμο στη Βρετανία και τον άλλον μισό στη Ρωσία. Καμιά διάθεση για συνεργασία. Μόνο αντιπαλότητα και κρυψίνοια, πολιτική σπουδή εις βάρος τού αργού επι­στημονικού χρόνου και κακόβουλες διαδόσεις τών μεν κατά τών δε, ένας δηλητηριώδης παραφαρμακευτικός εθνικισμός, που απελπίζει τούς αφελείς τού αχρωμάτιστου ουμανισμού και συγχρόνως ταΐζει τούς δύσπιστους και τους καχύποπτους. Θαρρείς και ο στόχος δεν είναι κοινός, αλλά προσαρμόζεται καιροσκοπικά σε εθνικές επιδιώξεις και οικονομικά συμφέροντα.

Κορυφωμένη η αγωνία τών πολιτών (και των πολιτικών, που δυστυχώς μοιράζουν τήν έγνοια τους ανάμεσα στην υγεία τών ανθρώπων και στην καριέρα τους), μόνο από τα εμβόλια έχει να κρατηθεί. Με προφανή την κατάρ­ρευση τών εθνικών συστημάτων υγείας παντού στον κόσμο, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, όπως μαρτυρούν οι 3.194 νεκροί της, η μόνη ελπίδα είναι να δημιουργηθεί κάποια στιγμή το 2021 η περίφημη «ανοσία αγέλης». Ούτε το πότε ακριβώς είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ούτε όμως και το πώς ακριβώς. Η πολιτική τάξη και πολλά ΜΜΕ βιάζονται να εμφανίσουν σαν βέβαιες απαντήσεις τα φρόνιμα ερωτήματα επιστημόνων για καίριες πτυχές τής παραγωγής, της μεταφοράς, της χρήσης και της αποτελεσματικότητας τών εμβολίων.

Η «αγέλη» έχει δικαίωμα να μάθει. Να πληροφορηθεί από μετρημένους επιστήμονες, όχι από αμετροεπείς πολι­τικούς, οι οποίοι επείγονται να ξεχάσουν, να διαγράψουν, να αυτοαπαλλαγούν, καλλιεργώντας ένα κλίμα αισιο­δοξίας αναντίστοιχης ακόμα με τα πράγματα. Διαφορετικά, θα επιταθεί η χαλάρωση, που ήδη παρατηρείται παντού, παρά τα ισχύοντα lockdown. Και τότε θα φέρουμε μόνοι μας μια ώρα αρχύτερα το τρίτο κύμα. Οπότε ίσως αποδειχθεί ότι το χειμερινό «είμαστε άριστα οργανωμένοι για τον εμβολιασμό» ισχύει όσο και το εαρινό «είμαστε γερά θωρακισμένοι για τον ιό»...

Πηγή Kathimerini.gr, Ο εμβολιαστικός εθνικισμός και τα δικαιώματα τής «αγέλης»...
Αναρτήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2020, 12:49:14 - Σχόλια 4* - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΑ
Ανώνυμος

Εγώ θα κάνω το εμβόλιο, αφού πρώτα το κάνουν οι Γερμανοί...

Σωστά, έχουν εμπειρία από τον Μένγκελε...

Omnia sunt communia

Α προπόζιτο, αφού έρχονται όλα τα πάνω κάτω, φέτος είναι μια καλή ευκαιρία να δοθεί το βραβείο νόμπελ, αντί για επιστήμονες, σε εταιρεία, αυτή που θα πουλήσει τα περισσότερα εμβόλια κατά του ιού. Σε εταιρεία, όχι εταιρείες. 'Άλλο ένα οχυρό του παλιού κόσμου θα γκρεμιστεί. Πρόοδος.

Ανδρέας Τζίνης

Ο μόνος τρόπος να επιτύχουν ο μπασκετμπολίστας τής «Υγείας» κι ο ομοίως και πολυπλεύρως «Ανθυγιεινός» πολιτικά, σε κάθε κοινωνικό τομέα, κ. Κούλης, να κάνουν τα 2 εκ. εμβόλια ανά μήνα, είναι να κάνουμε εμείς τα εμβόλια σ' αυτούς!

* Τα σχόλια έχουν κλείσει. Αν επιθυμείτε να σχολιάσετε, μπορείτε να αποστείλετε το σχόλιό σας, αναφέροντας τη σχετική ανάρτηση, με την Επικοινωνία... Φωτογραφίες και εικόνες παρελθόντων ετών δεν είναι διαθέσιμες.
....