Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ένα ταξικό lockdown...

Σήμερα 14:25:01

Στο Θριάσιο Πεδίο, με τις χιλιάδες εργαζόμενους στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες, στις αποθήκες μεγάλων αλυσίδων, στις εταιρείες logistics, που βρίσκονται γύρω και εντός τού αστικού ιστού τών εργατουπόλεων τής Δυτικής Αττικής, κυκλοφορείς με τη βεβαίωση και τον εξαναγκασμό τού εργοδότη σου ("Αυγή")...

Σ’ αυτή την περιοχή η κυβέρνηση γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό πως βασική εστία υπερμετάδοσης τού ιού είναι η ανεξέλεγκτη λειτουργία τών μεγάλων βιομηχανικών μονάδων, των κέντρων logistics, του λιμανιού και των μέσων μεταφοράς με τα οποία μετακινούνται στοιβαγμένοι οι εργαζόμενοι τής βιομηχανικής ζώνης.

Το γνώριζε εγκαίρως, διότι ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, όπως ο ίδιος είπε, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση εκτεταμένους ελέγχους στις βιομηχανικές περιοχές και περισσότερα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς για αποκλιμάκωση τής κίνησης, αλλά και ελέγχους στο εμπορικό λιμάνι τής Ελευσίνας. Από τις 4 Νοεμβρίου επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής είχε στείλει υπόμνημα στον ΕΟΔΥ ζητώντας μαζικά τεστ. Και στην περίφημη τηλεδιάσκεψη τής 11ης Δεκεμβρίου οι εκπρόσωποι τής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων είχαν ενημερώσει τον κύριο Χαρδαλιά για την υγειονομική βόμβα τής βιομηχανικής ζώνης.

Την επόμενη ημέρα, 12 Νοεμβρίου, ο «Ριζοσπάστης» μετέφερε δήλωση τού δημάρχου Ελευσίνας ότι υπάρχουν εργοστάσια στην περιοχή με δεκάδες κρούσματα το καθένα. Είχε δημοσιεύσει επίσης καταγγελίες συνδικαλι­στικών φορέων για καταπάτηση τών υγειονομικών πρωτοκόλλων σε πολλά εργοστάσια και αποθήκες, εργαζόμε­νους με συμπτώματα που συνέχιζαν να δουλεύουν υπό τον φόβο τής απόλυσης και για πλήρη απουσία ελέγχων.

Για όλα αυτά ο υφυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είπαν τίποτε, ούτε τότε ούτε τώρα. Αντιθέτως, ο κύριος Χαρδαλιάς επέλεξε να τονίζει τήν ύπαρξη πολλών ενεργών κρουσμάτων στις Αχαρνές, δείχνοντας εμμέ­σως πλην σαφώς τις κοινότητες τών Ρομά. Και εν τέλει να ανακοινώσει το καθολικό lockdown σε Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Ελευσίνα, κλείνοντας τα πάντα στη περιοχή, εκτός από την φλεγόμενη βιομηχανική ζώνη.

Την ίδια ώρα το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας καταγγέλλει ότι στα εργοστάσια τής περιοχής υπάρχουν «εκατοντάδες αδήλωτα κρούσματα», ότι υπάρχουν επι­χειρήσεις που δεν επιτρέπουν σε εργαζόμενους με συμπτώματα να μείνουν σπίτι τους σε καραντίνα, «διότι έχει πολύ δουλειά». Και ότι «σε μεγάλες αποθήκες σούπερ μάρκετ τής περιοχής οι εργαζόμενοι αναφέρουν πιθανά κρούσματα και η εταιρεία, όχι απλά δεν κάνει προληπτικούς ελέγχους, αλλά έρχονται οι διευθυντές και κάνουν διάγνωση (!), λέγοντας ότι ...είναι απλά μια ίωση».

Καταγγέλλει δηλαδή και περιγράφει το τέλειο υγειονομικό έγκλημα που συντελείται στο Θριάσιο, χωρίς τιμωρία...

Πηγή Tvxs.gr - Έγκλημα στο Θριάσιο (απόσπασμα)
ΣΧΟΛΙΑ
Γιάννης Π.

Ο κορονοϊός δεν κάνει ταξικές διακρίσεις. Σωστό, ταξικές διακρίσεις κάνουν όσοι τον "διαχειρίζονται"...

ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ
Φωτογραφίες και εικόνες παρελθόντων ετών δεν είναι διαθέσιμες, τα σχόλια έχουν κλείσει. Αν επιθυμείτε να σχολιάσετε, μπορείτε να αποστείλετε το σχόλιό σας, αναφέροντας τη σχετική ανάρτηση, με την Επικοινωνία...
....