Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Υπάρχει σωτηρία μ’ αυτούς;

16 Ιανουαρίου 2021

Βιάζονταν να φέρουν τα εμβόλια και καλά έκαναν. Φρόντισαν όμως να μπουν πρώτοι στη σειρά, διότι είναι «πρόσωπα απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους Εδώ γελάμε, αλλά ας το προσπεράσουμε.

Χωρίς αιδώ, λοιπόν, τα 45 «κρίσιμα πρόσωπα» έγιναν 126! Και έπεται ίσως συνέχεια, τη δήλωση Κικίλια ότι το «θέμα θα διορθωθεί», ποιός την παίρνει στα σοβαρά; Διαβάζουμε σχετικά στο ThePressProject.gr...

Η κίνηση ξεκίνησε ως «συμβολική», με την προτεραιότητα «ανώτατων» κυβερνητικών στελεχών στον εμβολιασμό κατά του Covid-19. Φαίνεται να καταλήγει σε κάτι εκ διαμέτρου διαφορετικό, με τον κυβερ­νητικό εκπρόσωπο να παραδέχεται ότι από τα 45 κυβερνητικά στελέχη που είχαν ανακοινωθεί ότι θα εμβολιαστούν πρώτα, κατα­λήγουμε σε «126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους».

Έτσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «αδειάζει» την προ λίγων ημερών ανακοίνωση της κυβέρνησης ανεβάζοντας τον αριθμό των αξιωματούχων που θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο πρώτοι κατά πολύ. Συγκεκριμένα, πριν μια εβδομάδα είχε ανακοινωθεί ότι βάσει του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμών, στην πρώτη φάση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού θα δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς, στους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και στους υπαλλήλους αυτών των δομών, σε όσους περιθάλπονται, διαμένουν ή εργάζονται σε δομές φροντίδας χρόνια πασχόντων και σε κέντρα αποκατάστασης.

Και τέλος σε αξιωματούχους που σύμφωνα με τη σχετική κυβερνητική ανακοίνωση επιτελούν «κρίσιμο έργο για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης». Έπειτα, δόθηκε στη δημοσιότητα η ονομαστική λίστα με τους αξιωματούχους που στον αριθμό ήταν 45. Τα «συμβολικά» εμβόλια ξεκίνησαν με την πρόεδρο της Δημοκρατίας και έπειτα με τον πρωθυπουργό την Κυριακή, ενώ ακολούθησαν και πολιτικοί αρχηγοί, ωστόσο οι αξιωματούχοι που θα λάβουν εν τέλει κατά το προτεραιότητα το εμβόλιο φαίνεται να πολλαπλασιάστηκαν.

Σε σημερινή απάντηση του Στέλιου Πέτσα προς την κριτική που του άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «επιτελικό ρουσφέτι κι όχι συμβολική κίνηση» ως προς τους εμβολιασμούς «υπουργών όταν δεν επαρκούν ούτε για τους γιατρούς της πρώτης γραμμής» ο Στέλιος Πέτσας είπε χαρακτηριστικά: «Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα λάβουμε 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215 χιλιάδες συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους. Τον ενοχλεί αυτό τον κ. Τσίπρα, γιατί επενδύει στην καταστροφή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω παραδοχή έγινε χωρίς να διευκρινίζεται ή να δημοσιοποιείται κάποια λίστα με το ποιοι είναι οι 146, ενώ την ίδια ώρα στο νοσοκομείο αναφοράς Αττικής «Σωτηρία» όπως κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου, ακυρώθηκε προγραμματισμένος εμβ0λιασμών υγειονομικών με «άνωθεν εντολή» για να υλοποιηθεί εμβολιασμός «ισάριθμων υπουργών και παρατρεχάμενων».

ΤΡ. - Πηγή ThePressProject.gr - Οι 45 αξιωματούχοι που θα εμβολιαστούν πρώτοι...
ΣΧΟΛΙΑ
Ανώνυμος
Πώς δεν υπάρχει, αρκεί να αποφασίσουμε να ξαποστείλουμε!
Πες μου τον τρόπο
ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ
Τα σχόλια παρελθόντων ετών έχουν κλείσει. Αν επιθυμείτε να σχολιάσετε, μπορείτε να αποστείλετε το σχόλιό σας, αναφέροντας τη σχετική ανάρτηση, με την Επικοινωνία...
....