Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Εισαγγελείς υπάρχουν σ’ αυτή τη χώρα;

Το 80% τών συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό το τελευταίο δίμηνο δεν νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θερα­πείας! H τραγική αυτή διαπίστωση δεν είναι fake news, καταδεικνύ­εται από τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται από τον ΕΟΔΥ για τους ανθρώπους που πεθαίνουν από τον ιό εκτός ΜΕΘ στην Ελλάδα.

Και προσέχτε, το τελευταίο δίμηνο! Το «επιτελικό κράτος» τού κυρίου Μητσοτάκη είχε μπροστά του οχτώ ολόκληρους μήνες να ενι­σχύσει το ΕΣΥ και να αποφευχθεί αυτή η τραγική εξέλιξη. Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη; Υπάρχουν εισαγ­γελείς σ' αυτή τη χώρα να αποδώσουν ευθύνες; Διαβάζουμε σχετικά στον Tvxs.gr...

Η μακάβρια αριθμητική τού ΕΟΔΥ αποκαλύπτει πως περίπου το 80% των ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή το τελευταίο δίμηνο δεν νοσηλεύτηκαν ποτέ σε κάποια ΜΕΘ, επιβεβαιώνοντας όσα είχε επισημάνει ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Βασίλης Τσαουσίδης σε πρόσφατο άρθρο του στο Tvxs.gr.

Επιβεβαιώνονται επίσης οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες από γιατρούς και συγγενείς θυμάτων για επιλογή ασθε­νών, αλλά και οι τεράστιες ευθύνες για τη μη ενίσχυση τού ΕΣΥ με τις ελλείψεις σε κλίνες και προσωπικό να έχουν κόστος σε ανθρώπινες ζωές. «Με περισσότερο προσωπικό και καλύτερη οργάνωση θα είχαν σωθεί άνθρωποι», είχε επισημάνει στο Tvxs.gr ο εντατικολόγος και προέδρος των εργαζομένων στο «Αττικόν» στο Tvxs.gr, ενώ και ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος είχε τονίσει ότι λόγω έλλειψης ΜΕΘ έχουν χαθεί άνθρωποι που θα μπορούσαν να σωθούν. Όπως εξηγούσε στο Tvxs.gr ο παθολόγος Δημήτρης Ζιαζιάς, έχοντας εργαστεί σε κλινική Covid, «η πιθανότητα επιβίωσης ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ μπορεί να μειωθεί ως και 90%».

Τα επίσημα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ, αν και «κρυμμένα» στο πλήθος τών δεδομένων τής πανδημίας, είναι άκρως αποκαλυπτικά, αρκεί κανείς να εξετάσει και να αναλύσει τις νοσηλείες και τα εξιτήρια από τις ΜΕΘ και τον συνολικό αριθμό τών θυμάτων. Μέσα σε δύο μήνες, από τις 27 Οκτωβρίου μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, καταγρά­φηκαν 4.013 νεκροί. Την ίδια περίοδο εξήλθαν από τις ΜΕΘ 580 ασθενείς, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας στις εν λόγω μονάδες είναι τής τάξης τού 43% με 45% και άρα το ποσοστό επιβίωσης είναι προφανώς 55 - 57%. Κάνοντας την αναγωγή αυτό σημαίνει πως στις ΜΕΘ το τελευταίο δίμηνο κατέληξαν περίπου 470 με 500 άνθρωποι. Με βάση τους υπολογισμούς, το ποσοστό των ασθενών που κατέληξαν εκτός ΜΕΘ, δηλαδή σε απλές κλίνες Covid, είναι πιθανό να ξεπερνάει το 80%...

ΤΡ. - Πηγή Tvxs.gr - Εκτός ΜΕΘ πάνω από το 80% των θανάτων...
Αναρτήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2020, 11:01:54 - Σχόλια 1* - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΑ
Omnia sunt communia

Και βέβαια υπάρχουν εισαγγελείς σ' αυτή τη χώρα. Τώρα που γράφω είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, έτσι το λένε, στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών με την παρουσία εισαγγελέα, για την εκκένωσή τους από καταληψίες φοιτητές - φοιτήτριες. Πρώτη φορά που η αστυνομία μπαίνει σε φοιτητικές εστίες, πάντα υπάρχει μια πρώτη φορά. Εμείς συνεχίζουμε να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου βλέποντας επαναστατικά όνειρα.

* Τα σχόλια έχουν κλείσει. Αν επιθυμείτε να σχολιάσετε, μπορείτε να αποστείλετε το σχόλιό σας, αναφέροντας τη σχετική ανάρτηση, με την Επικοινωνία... Φωτογραφίες και εικόνες παρελθόντων ετών δεν είναι διαθέσιμες.
....