Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Άβολες αλήθειες για αριστερούς...

Δεν είμαστε αριστεροί αν δεν αναγνωρίζουμε τα πεπραγμένα μας.
Και εν προκειμένω, τη «γεωπολιτική» αφέλειά μας. Δεν εννοούμε τη συνήθη «αριστερή αυτοκριτική». Η ελληνική αριστερά, κομμουνιστική, ριζοσπαστική και ό,τι άλλο, ιστορικά την έχει εξαντλήσει. Μιλάμε για ευθεία και δημόσια παραδοχή.

Αν δεν έχουμε το θάρρος να το κάνουμε, τουλάχιστον ας έχουμε τη γενναία υπομονή να ακούμε όταν μας το υπενθυμίζουν [ΤΡ.]:

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συναγωνίζονται για το ποια από τις δύο έκανε τα περισσότερα προκειμένου να έρθουν πιο κοντά η Ελλάδα με τις ΗΠΑ... Εμείς φέραμε τον Πομπέο στην Ελλάδα και υπογράψαμε τη νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, καμαρώνει η Δεξιά. Εμείς είχαμε καταστρώσει το σχέδιο, οργανώσαμε τα πάντα, βάλαμε τα θεμέλια γι’ αυτή την ιστορική συμφωνία. Ο δικός μας αρχηγός έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο, ενώ ο δικός σας δεν κατάφερε να δει τον πλανητάρχη ούτε για ένα δεκάλεπτο στο περιθώριο της συνέλευσης του ΟΗΕ, αντιτείνει το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ρε παιδιά, της ριζοσπαστικής Αριστεράς, πού είναι εκείνα τα αντιαμερικανικά και τα αντιιμπεριαλιστικά που λέγατε στα νιάτα σας, τα συνθήματα που φωνάζατε στις πορείες για τους φονιάδες των λαών;

Άβολη η θέση τους, καθώς η παράταξή τους προσγειώνεται ανώμαλα στο έδαφος του ρεαλισμού...

Πηγή Efsyn.gr
Αναρτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2019, 00:09:31 - Σχόλια 12* - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΑ
Stoixos
Επειδή ο καθένας μας μπορεί να αυτοαποκαλείται όπως θέλει π.χ. αριστερός, δεξιός, προοδευτικός, πατριώτης, ποιητής, προφήτης, θεός επί γης κτλ., μόνο οι πράξεις μας μάς προσδίδουν στο τέλος τί πραγματικά είμαστε. Και η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μόνο αριστερή δεν ήταν. Μπορεί να πάρει μεγάλη συζήτηση το θέμα βάζοντας χίλιες δυο δικαιολογίες για τι ακριβώς ήταν ή γιατί δεν μπόρεσε δήθεν να ήταν αριστερός ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως η ουσία είναι μία! Τέσσερα χρονιά κυβερνούσε αυτοαποκαλούμενο αριστερό κόμμα με καραδεξιές πολιτικές.
Σύντροφε, όπως βλέπεις, αυτή είναι μια ιστοσελίδα που δεν διστάζει να δημοσιεύει οτιδήποτε αφορά την αριστερά. Θα βοηθούσε, ξέρεις, αν καταφέρναμε να βρούμε όλοι οι αριστεροί έναν τρόπο να συνομιλούμε.
Και το ποιός είναι ή δεν είναι αριστερός δεν το αποφασίζουν άλλοι...
Stoixos
Omnia sunt communia, αν ισχύει αυτό σου το συμπέρασμα, πως δηλαδή αριστερή κυβέρνηση δεν πρόκειται να δούμε στον αιώνα τον άπαντα, τότε ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Πως δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν κόμματα, να ασχολούμαστε με διαφορετικές προτάσεις και μοντέλα οικονομίας, πως δεν υπάρχει λόγος να γίνονται εκλογές. Πως αρκεί να βάλουμε τον Μητσοτάκη και τα παιδιά του στον αιώνα τον άπαντα να μας κυβερνούν! Αυτό μας λες! Πως δεν υπάρχει λόγος να αγωνιζόμαστε για δημοκρατία. Όπου κάνω λάθος διόρθωσε με. Ευτυχώς δεν ισχύει τίποτα από τα πιο πάνω. Γιατί αν ίσχυε, ακόμα θα είχαμε δουλεία, παιδική εργασία, 12ωρη ή 16ωρη εργασία, μηδενικό κράτος πρόνοιας κτλ. Σε κάποιες καπιταλιστικές οικονομίες δυστυχώς, ναι, ισχύουν τα πιο πάνω απάνθρωπα χαρακτηριστικά του καπιταλισμού (Βραζιλία, χώρες της κεντρικής και νοτιάς Αμερικής, Ινδία, Κονγκό και αρκετές αφρικανικές χώρες, Κίνα, Μπαγκλαντές κτλ.), όμως είναι κεκαλυμμένα. Δεν είναι φανερά γιατί ο άνθρωπος ξεσηκώνεται επαναστατεί… σιγά σιγά ξεπερνά όλα αυτά, όπως ξεπέρασε και τον νεοφιλελευθερισμό. Όσο αναφορά τον ΣΥΡΙΖΑ …ήταν μια κλασική νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Αυτό φαίνεται από τη στιγμή που ασπάστηκε τις πολιτικές του άγριου καπιταλισμού του νεοφιλελευθερισμού. Όταν έβαλε τον Στουρνάρα, δηλαδή τι περίμενες, είναι δυνατόν αριστερή κυβέρνηση με Στουρνάρα στο τιμόνι των Τραπεζών; Η σημερινή ΝΔ είναι όλα αυτά, μαζί με φασισμό, φασίστες και νεοναζί, άχρηστους «άριστους» golden boys και οφσοράκηδες.
Δεν έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Στουρνάρα διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Σαμαράς τον έβαλε. Θα είχες δίκιο, αν έλεγες, γιατί δεν τον έβγαλε.
Stoixos, την ιστορία την ξέρεις. Και πολύ καλά. Δουλεία, παιδική εργασία, 12ωρη ή 16ωρη εργασία, μηδενικό κράτος πρόνοιας νικήθηκαν με ατελείωτους αγώνες και αμέτρητα θύματα. Σήμερα, Οκτώβρης 2019, πού βλέπεις σε όλο τον κόσμο να πηγαίνει κάτι καλά; Αλλά δεν έχει νόημα να "τσακωνόμαστε" για το αν ο Σύριζα ήταν καραδεξιά κυβέρνηση ή όχι, εγώ λέω δεν ήταν, εσύ λες ήταν, δεν αλλάζουμε άποψη, φίλοι όπως πριν. Το ζήτημα είναι, τώρα τι κάνουμε; Πώς και με ποιον αντιμετωπίζουμε την κατάσταση (από πού κι ως πού ο Άνθρωπος ξεπέρασε τον Νεοφιλελευθερισμό, πού το είδες αυτό;) Πέραν αυτού, για κάτσε, σου έδωσα την εντύπωση ότι πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν κόμματα, να αγωνιζόμαστε για δημοκρατία ή να ασχολιόμαστε με διαφορετικές προτάσεις και μοντέλα οικονομίας; Θέλει μεγάλη συζήτηση, πότε θα πιούμε έναν καφέ;
* Τα σχόλια έχουν κλείσει. Αν επιθυμείτε να σχολιάσετε, μπορείτε να αποστείλετε το σχόλιό σας, αναφέροντας τη σχετική ανάρτηση, με την Επικοινωνία... Φωτογραφίες και εικόνες παρελθόντων ετών δεν είναι διαθέσιμες.
....