Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Η «αριστεία» των κενών...

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο Arcadiaportal.gr:

Ο μήνας έχει εννιά στο υπουργείο Παιδείας. Τις πολλές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό μάς μεταφέρουν γονείς οι οποίοι έρχονται σε επικοινωνία μαζί μας. Χαρακτηριστικά, σε γυμνάσιο της Τρίπολης, από σήμερα 17 Οκτωβρίου οι μαθητές θα κάνουν πλήρες ωράριο αφού συμπληρώθηκαν οι θέσεις των εκπαιδευτικών που ήταν κενές, όπως της ειδικότητας του φυσικού.

Σε άλλο γυμνάσιο της Τρίπολης, τα παιδιά της δευτέρας τάξης δεν έχουν κάνει Μαθηματικά, Βιολογία, Γεωγραφία και Χημεία. Αλλά, πηγαίνοντας και πιο μακριά, όπως στα Τρόπαια, οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό είναι πραγματικά τραγικές.

Ο κ. Δημήτρης Οικονομόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, είχε μιλήσει λίγες ημέρες νωρίτερα στο Arcadia Portal (βλ. εδώ...), και είχε αναφερθεί στα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, εκτιμώντας ότι θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες. Ζήτημα το οποίο έθιξαν και οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν χθες στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (βλ. εδώ...), αναφέροντας ότι υπάρχουν πολλά κενά στα σχολεία της Αρκαδίας (Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Άστρος, αλλά και στο ειδικό σχολείο στο χωριό Κάψια).

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως θα έπρεπε να αφήσει στην άκρη τον αγώνα της για τα επουσιώδη και να ασχοληθεί με τα ουσιώδη. Εδώ και δύο ημέρες η κυρία υπουργός ασχολείται μόνο με το να προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι οι άριστοι μαθητές στα δημοτικά πρέπει σώνει και ντε να παίρνουν τη σημαία, αγνοώντας μάλιστα και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι η κλήρωση μεταξύ των μαθητών όχι μόνο δεν αντίκειται στις αρχές της αξιοκρατίας και της ισότητας, αλλά εξυπηρετεί «το δημόσιο συμφέρον της μείωσης του ανταγωνισμού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Να το πούμε κι αλλιώς. Έτσι όπως πάει το πράγμα με τις τόσες ελλείψεις, τις ανεπαρκείς υποδομές και την αλληλοεπικάλυψη ειδικοτήτων -είναι προσωπική άποψη ότι κάθε εκπαιδευτικός πρέπει να διδάσκει τα μαθήματα της ειδικότητάς του και όχι άλλα αντικείμενα- όλο και θα λιγοστεύουν οι άριστοι μαθητές, οπότε η κλήρωση θα είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος για την ανάδειξη του σημαιοφόρου ακόμα και στο Λύκειο...

Τραγική απόδειξη τα στοιχεία της έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι μισοί μαθητές Λυκείου στη χώρα μας είναι λειτουργικά αναλφάβητοι.

ΕΥΑ ΓΑΛΑΝΙΑΔΗ
Αναρτήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2019, 16:13:38 - Σχόλια 6* - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΑ
Ανώνυμος
Πέρυσι μπορεί να θυμηθεί κανείς τί γινότανε;
Πέρυσι τουλάχιστον, δεν ξέρω τα προηγούμενα χρόνια επί Σύριζα, τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα.
Ανώνυμος
Στην ΕΛΜΕ ξέρει κανείς τί έγινε;
Ψήφισαν 341, έγκυρα 327, άκυρα 5, λευκά 9. Έλαβαν ΔΑΚΕ 157 ψήφους και 4 έδρες στο ΔΣ, ΠΑΜΕ 62 Ψήφους και 1 έδρα στο ΔΣ, Εναλλακτική Αριστερή Κίνηση Εκπαιδευτικών 57 ψήφους και 1 έδρα στο ΔΣ, Αδέσμευτοι 51 ψήφους και 1 έδρα στο ΔΣ. Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ εκλέγονται οι Γιώργος Μαρκόπουλος, Πάνος Ζαφειρόπουλος, Ιωάννης Κρατημένος και Καλλιόπη Κωστοπούλου από τη ΔΑΚΕ, ο Ανδρέας Γιαννόπουλος από το ΠΑΜΕ, ο Φώτης Γιακουμής από την ΕΑΚΚ και ο Ηλίας Αγγελάκος από τους Αδέσμευτους.
* Τα σχόλια έχουν κλείσει. Αν επιθυμείτε να σχολιάσετε, μπορείτε να αποστείλετε το σχόλιό σας, αναφέροντας τη σχετική ανάρτηση, με την Επικοινωνία... Φωτογραφίες και εικόνες παρελθόντων ετών δεν είναι διαθέσιμες.
....